Twee taarten (opdracht)

Vorige week mocht ik weer twee taarten aanleveren. Erg leuk, want eentje moest juist helemaal zonder marsepein, maar wel met veel chocola.
Heb daar wel even over na moeten denken, maar heb uiteindelijk gekozen voor een witte chocoladebavarois voor de vulling (en een laag kersenvlaaivulling, dat was de wens). De taart zelf was chocoladecake, dus dat rood en wit steekt dan gezellig af, aan de binnenkant.
Ik heb een chocoladeganache gemaakt om over de taart te gieten, dat zag er op zich waanzinnig uit, maar de zijkanten werden toch niet zo mooi. Maar ik had ook nog kneedbare belgische chocola, waar ik bloemen van wilde maken, dus heb ik dat ook maar gebruikt voor de zijkanten, het werd een soort chocoladetas, dus ik vond die strik er wel bij horen….een paar chocoladebloemen in het midden en klaar……ik vind trouwens de “chocolate leather” (kneedbare chocolade) prima te verwerken, ik had er nog niet mee gewerkt maar ook nog niet echt positieve berichten over gelezen, maar ik vind het echt helemaal geweldig….
chocoladetaartchocoladetaart

De tweede taart was een scifi/robin hobb taart. Nog nooit van gehoord, maar lang leve google!!! Het zijn fantasy verhalen en ik heb de cover van een van de boeken als basis genomen. Het idee van een zeeslang vond ik wel gaaf. De kleuren vond ik ook onwijs…..dus het betere mengwerk, altijd leuk!
Dit mocht wel een veel marsepein en veel zoetigheid taartje worden, dus de vulling is een marsepein bavarois! En een laag abrikozenjam als fruitige tegenhanger van al dat notige….
Bavaroises zijn lekker makkelijk te maken en je kunt er zo heerlijk mee variëren. En…als er iets over is, hebben wij weer een toetje, hahahaha…..
robin hobb taartrobin hobb taart

Laat een leuke krabbel achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.