Taartje pour ma tante

Mijn tante wilde graag een verjaardagstaart…..carte blanche kreeg ik…..nou weet ik dat ze vaak hele bijzondere vakantiebestemmingen heeft, dus het moest iets “Oosters” worden, maar ik wilde er ook de Macedonische ster in verwerken, omdat ze dit jaar ook naar Macedonië gaat.

Nou had ik voor de grote doodles gewoon echt een verkeerd spuitmondje, dus ik ben daar helemaaaaal niet tevreden over, wel over de icing zelf, waar ik wat glycerine doorheen had gedaan, dus die was mooi “zacht” gebleven i.p.v. keihard. De fijnere doodles vind ik wel oke…..maar overall ben ik niet tevreden over deze taart, de kleuren zijn net niet hoe ik ze bedoelde, het spuitwerk is lelijk……maar de vulling was wel lekker, althans, dat vond ik 😉

De bovenste taart is gevuld met zwarte bessen mousse (cassis) van bessen uit onze eigen tuin, van een struik, die we van diezelfde tante kregen vanuit haar tuin in Frankrijk. Ook een laagje lemoncurd, was een frisse combi!

De onderste taart was met moerbeien, van onze moerbeienboom (uit de vriezer dan, oogst van vorig jaar, net als de cassis). Een moerbeienmousse en een wittechocolademousse met grand marnier….jammie….die is zeker voor herhaling vatbaar!

Oosterse stapeltaart met Macedonische sterOosterse stapeltaart met Macedonische ster

Één reactie

Laat een leuke krabbel achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.