En de “winnaar” is…

Wat een prachtige, ontroerende en bijzondere verhalen heb ik binnengekregen via de mail! Bedankt allemaal! Ook een aantal hele leuke reacties, geweldig!
Maar er was één verhaal dat me net iets meer ontroerde dan de andere verhalen, alhoewel het echt nog moeilijk was hoor, ik heb duidelijk te weinig taartjes gebakken gisteren! Ik wist niet dat er zoveel mensen waren die echt een taartje verdienen!
Overigens, zo’n taartje als dit is maar 17 euro, en zonder de luxe vulling maar 15 euro, dus misschien toch mooi om een keer kado te geven…..

Danielle H., jij had echt het mooiste, meest bijzondere verhaal! Gefeliciteerd, jij mag vandaag je taartje kado gaan geven aan iemand die het ECHT verdient!

Ik heb gevraagd aan Danielle of ik haar verhaal hier mocht plaatsen en dat vond ze prima. De naam laat ik wel even weg….

Ik weet iemand waarvan ik denk dat diegene een taartje verdient:
Haar naam is ….., een collegaatje van me. Zij is 59 jaar (20 mei wordt ze 60) en dit is de reden waarom:
Zij is vorig jaar augustus haar zus verloren, na een intensief ziekbed, aan borstkanker. Tijdens de laatste week dat haar zus nog in leven was, kwam ….. er zelf achter dat zij zelf ook borstkanker had. Zij heeft dit haar zus nooit verteld, wilde haar dit op haar sterfbed niet aandoen. Na een (voorlopig) succesvolle borstbesparende operatie is de tumor verwijderd, maar er volgde wel een zwaar traject van 37 bestralingen gevolgd door 9 chemotherapieen (waarvan vandaag haar laatste!!). Alsof dit allemaal nog niet genoeg ellende is, is in december vorig jaar (op de dag van haar laatste bestraling!) bij haar man darmkanker geconstateerd en hij is, heel tragisch, in februari overleden. Nu vandaag haar laatste chemo is geweest hoop ik dat zij nu in ieder geval lichamelijk volledig kan herstellen. Ik zou met dit taartje bij haar langs willen gaan en haar daarmee een hart (of taart) onder de riem willen steken en laten zien dat er aan haar gedacht wordt.

5 gedachten over “En de “winnaar” is…

 1. Hoi Elvira,

  Nou, gister meteen op visite geweest met de taart. Ik was een beetje bang dat ze zich misschien helemaal niet lekker genoeg zou voelen voor visite, laat staan voor een taart, maar oh, wat was ik blij haar zo sterk te zien!!! Toen ze de taart zag waren haar (emotionele) woorden letterlijk: ‘dit is de kroon op mijn werk’, doelend op al haar bestralingen en chemo’s. Ze was er echt superblij mee, en gaat er dit weekend met haar gezin echt van genieten!

  Elvira, bedankt!

 2. Elvira, volgens mij komt je taartje precies op de juiste plaats terecht! Leuk initiatief trouwens!

  groetjes, Jolanda

 3. Een zeer verdiend taartje/hart onder de riem!
  En misschien vreemd maar voor mij ook weer extra inspiratie om me meer te gaan richten op werken met vrouwen met borstkanker in kunstzinnige therapie – in combinatie met, als ze kinderen hebben (in welke leeftijd dan ook) werken met die kinderen.
  Ik had dat zelf ook goed kunnen gebruiken met een zieke moeder van mijn 18e tot mijn 24e toen ze overleed…
  Elk hart onder de riem, positief lichtpuntje, warmte en omhulling is zooo belangrijk als je dit meemaakt!
  Dank je wel voor het delen!
  Sabine

 4. Nou Elvira, je hebt een goede keus gemaakt!! Ik ken natuurlijk de andere verhalen niet, maar deze vrouw verdient echt een hart (taartje) onder de riem.

Laat een leuke krabbel achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: