Wil je me nog een keer uit de brand helpen???

Dat was de vraag van die moeder die laatst in nood was, omdat ze nog geen taart had voor haar dochters verjaardag. Ze heeft een wedding- en eventplanningbureau en moest voor een klant een taart voor 70 personen regelen. Het feest zou eerst niet doorgaan, toen op het laatste moment weer wel maar de kok van het restaurant had er toen geen tijd meer voor.

Of ik haar nog een keer wilde helpen. Thema was “Totally White” voor iemand die 30 jaar wordt. Leef je maar uit. Als het maar chocoladetaart is en helemaal wit afgewerkt. Ooooh wat is dat toch lastig. Zeventig personen? Mijn hemel, dat wordt een flinke stapeltaart……maar ik moest de taart wel bezorgen zelf, dat ga ik nooit durven, een enorme stapel in mijn auto! Dus wat dan…..in de breedte werken maar wat? Even onder mijn neus wrijven…… ik heb het!!!!!!! Dit idee heb ik ooit eens gezien ergens op het www rond kerstmis, allemaal kerstkadootjes bij elkaar. Dat kan natuurlijk ook met gewone kadootjes.

Dus flink aan het bakken geslagen, moest wel het een en ander in huis halen, want mijn 5 kilozak poedersuiker was op, wel besteld maar natuurlijk nog niet binnen. Een heerlijk recept voor chocolate mud cake uitgeprobeerd…..maar die is uiteindelijk niet in het geheel opgenomen, ik kreeg hem niet netjes en niet afgesmeerd. Mja, wel errug smakelijk!!!!! Zeker voor herhaling vatbaar!

Koelkast vol met drie grote taarten. Gevuld met monchou/slagroom/witte chocolade. En ik had nog een half bakje mascarpone, dus ook eentje met mascarpone/slagroom/witte chocolade. Lekker veel kersenjam en kersenvlaaivulling erbij…..jammie….

Ik wilde graag een schoenendoos maken, en natuurlijk met een schoentje erbij. Dus een template opgezocht en aan de slag gegaan. Eerst compleet mislukt, omdat de hak niet wilde blijven staan, die zakte in. Dus alles weer in elkaar gedraaid en eerst de hak gemaakt en laten drogen. Toen ie stevig genoeg was, de rest erbij gemaakt, het paste en het werkte, joehoe! Lekker veel roosjes gedraaid, wat “parels” en toen alles bekleden en versieren, gaat toch nog aardig wat tijd in zitten zo.

Maar ik was keurig op tijd klaar, alles op een grote plank gezet (bedankt mam!!!) en in de auto. Doodeng vond ik dat. Stond best wel stevig hoor, maar ik had net op YouTube een filmpje van CakeBoss zitten kijken, waarbij een taart uit elkaar viel bij het vervoeren…(ook in de achterbak!). Ik moet natuurlijk ook niet dat soort filmpjes kijken, maar het zweet brak me bij de eerste meter al uit.  Ik moest ook nog tanken, dus even naar “ons” tankstation.

Politie, afzettingen, fotoploeg…..voor mij? Nee hoor, iets met Shell muziekweken, moet nog opzoeken wat precies, maar tanken ging dus niet lukken. En ik was leeeeeg….. paniek….. gelukkig zijn er nog een heleboel tankstations, maar ja, ik had nu al een heleboel bochten en hobbels gehad voor jan met de korte achternaam……Eenmaal op de snelweg ging het weer, en het restaurant had ik ook zo gevonden. Illegaal op de stoep geparkeerd en eerst maar even naar binnen, vragen of iemand kon helpen, want het was wel heeeeeel heavy!!!!! Geen probleem natuurlijk en nog een compliment gekregen, erg fijn natuurlijk. Taart de koelkast in, nog wat aanwijzingen over het aansnijden en wanneer uit de koelkast en toen daar een rondje gelopen, even wachten op de dame van Especially 2day. Die belde dat ze toch later zou komen, meteen maar een afspraak gemaakt voor maandag (ff kletsen en factuur overhandigen enzo) en toen lekker naar huis. Ik was helemaal happy de peppie!!!! Taart was gelukt, op tijd afgeleverd…..klaar!!!!!!!

Nu alleen nog een partij cupcakes voor een tuinenfeest wat zondag in onze wijk gevierd wordt. Moet ik ’s avonds doen, want zondagochtend soppen in Almere, het oude huis van mijn moeder, die daar 1 juni de sleutel moet inleveren. En ik was net thuis toen ze belde. Je hoeft niet te soppen, is al gedaan……joepie! Dus lekker Pinkpop op televisie gekeken (toch wel leuk, misschien volgend jaar maar weer?) en de cupcakes lekker laten liggen, komt morgenochtend wel.

6 reacties

 1. sandra

  wow, toevallig op jouw site terecht gekomen. Wat een prachtige taarten maak je! En super opgelost zeg die bruidstaart! Een plaatje!

 2. elvira

  bedankt allemaal!!!!

  wat een gekkenhuis was dat dan daar voor die DO…. nou ja, zal vast wel leuk geweest zijn voor degenen die erbij waren……grrrrr het heeft mij weer een paar grijze haren bezorgd mja….. 😉

 3. Erica

  Geweldige taart weer! Wij hebben Pinkpop vandaag opgegeven, na 2 geweldige dagen hadden we geen zin in regen, regen, regen.

 4. Nance

  WOW!!!

  En ik dacht dat totally white echt totally borring zou zijn.

  Dit is echt prachtig!

  Groetjes Nance

Laat een leuke krabbel achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.