Rhodos, week 2

Omdat ik hier zo’n groot bureau heb, kom ik zelfs aan knutselen toe! Ik heb een zondaglift gemaakt van Channie en ik heb een komboloi in elkaar gefreubeld…

We hebben hier trouwens ook erg veel lol met de huiskat, een kitten die hier is aan komen lopen, zooo lief! De kinderen noemen haar Diko (Richard zei dat ze Dingo heet, maar de kinderen vonden dat waarschijnlijk te lastig haha). Ze is echt superlief, als je ’s ochtends de deuren opendoet komt ze snel kijken. Als we overdag thuis zijn, ligt ze lekker te slapen op de bank.

En ik ben nog steeds dolbij met de enorme keuken, met oven, veel goede pannen, een vierpits kookplaat en een dubbele spoelbak. Bovendien veeeeeel meer kastjes dan thuis haha…. Vandaag heb ik inktvisringetjes zelf gebakken. Eerst in de bloem met kruiden en toen…lekker sissen. De kinderen vonden ze lekker, wij ook, lekker zacht, geeeen rubber!

We besloten om de volgende dag naar het strand te gaan. We zijn niet echt strandmensen, maar voor de kinderen misschien wel even leuk. De wandeling (we wisten nu een binnendoorweg) was prachtig, maar het strand…sja…laten we zeggen, we zijn nog steeds geen strandmensen! Voor een keer was het leuk, maar ik denk niet dat we die wandeling nog een keer speciaal gaan maken….

Omdat er bij Sky, het autoverhuurbedrijf waar we de eerste keer de auto hadden gehuurd (superlieve mensen, aanrader!) geen auto beschikbaar was, ben ik eens gaan kijken of er hier in de buurt nog eentje was tegen een redelijk tarief. Gelukkig gauw gevonden, en voor drie dagen een autootje geregeld, thuisgebracht en weer hier afgehaald ook, fijn! Het was een gehavende Opel Corsa, maar van binnen helemaal goed, en hij was ’s nachts al neergezet, dus we gingen om vijf over acht al op pad! Eerst naar de Lidl voor de wekelijkse boodschappen, gauw thuisgebracht en toen “echt” op pad.

Eerste stop was een klooster waar ik wilde kijken, ik wilde ook even rondlopen in de buurt daar, want de Skoutouliaris kloof schijnt heel mooi te zijn. Het klooster heet Moni Kamiri en ligt even voorbij Masari, althans, een eindje de berg op dan. Het klooster zelf is niet meer bewoond, maar mensen die rust en bezinning zoeken mogen er gewoon gratis verblijven, de sleutel zit gewoon in de deur.

Het plan was om binnendoor eerst naar Prasonisi te gaan, maar we hadden al honger dus zijn we eerst naar Plimiri gereden, want….we “moesten” natuurlijk bij “ons” visrestaurant octopus en inktvis eten!!!!

Tijdens het eten werd ik lekgestoken door de steekvliegen, bleeh, maar het eten was weer heerlijk! We stopten onderweg nog even bij het Agios Loukas kerkje, maar hij was dicht en ik kon de fresco’s niet bekijken. Nu reden we door naar Kattavia, even daarvoor zagen we langs de kant van de weg een oud verlaten gebouw, het bleek een oude zijdefabriek te zijn, dus tijd voor weer een beetje “urban exploring”, leuk gebouw! Verder via de mooie weg naar Prasonisi. We reden een eindje het strand op om wat foto’s te maken van het schiereiland, maar toen we zagen dat er auto’s vast kwamen te zitten, besloten we om niet naar het schiereiland zelf door te rijden. Om te lopen vond ik het te ver, dus ik geloofde het wel. We wilden nog wel de resten van het antieke stadje “Vroulia” zien, maar met de auto was dit een hachelijke onderneming en nu ook weer…te ver om te lopen. Dat blijft dus nog op ons verlanglijstje staan 😉

Het was alweer dik in de middag en we namen een lekker toeristische route terug naar Afandou, via Kattavia en toen langs de kust naar het klooster Moni Skiadi, ook erg mooi!

Hierna zijn we via Apolakkia, Vati weer naar Gennadi aan de andere kust gereden, lang Kiotari, Lardos, Pilonas (waar we iets op ons verlanglijstje bijschreven!), Kalathos, langs Masari naar Archangelos, Kolimbia en weer terug in Afandou, mooie rit!

Omdat we de auto drie dagen hebben kunnen we vandaag echt heel vroeg starten, om een uur of acht rijden we door Afandou in de richting van Archipoli, even daarvoor staat de kerk Agios Nektarios, die kerk hadden we al eens bekeken, het is een vrij nieuw gebouw, ook een nieuwe heilige, maar er is daar ook een uitgezette wandeling en aangezien het zulk lekker weer is en we vroeg zijn, hebben we een mooi stuk door het bos gelopen. Jammer dat alle picknicktafels kapot op de grond lagen 😦

Hierna via de mooie bergweg door Archipoli, en door Eleousa (daar zijn we nou al zo vaak geweest) meteen door naar Agios Nikolaos Fountoukli, een klein byzantijns kruiskoepelkerkje uit de 13e eeuw,  op een mooi stukje Rhodos. Hier was niemand te zien, dus rustig kunnen rondkijken, ook even de fresco’s bekeken, blijft indrukwekkend altijd! 

Verder door naar Profitis Ilias, bovenop de berg staan twee chalets, gebouwd door de Italianen, het ene is prachtig gerenoveerd, het andere vervallen en vroeg echt om wat “urban exploring”, maar het was nauwelijks de moeite waard. Wel was het daar bovenop die berg weer heerlijk, de kinderen konden zich even lekker uitleven in het speeltuintje en bij de lama’s, terwijl Richard helemaal enthousiast werd van een putdeksel 🙂

Via Embona en met een kleine korte stop in de verlaten nederzetting “Lakki”reden we verder naar Monolithos, het kasteel daar hebben we links laten liggen (eigenlijk rechts) en we zijn doorgereden naar beneden, naar Akrotini Fourni, een mooi strandje met gave rotsen en zelfs met grotten, maar omdat Richard liever in de auto wilde blijven, durfde ik het in mijn eentje met de kinderen niet aan om de klim er naartoe te maken….

Gisteren hadden we tijdens de rit iets op ons verlanglijstje gezet toen we langs Pilonas reden, dus nu via de bergen weer richting Pilonas, nu om er ook echt te stoppen en op zoek te gaan naar de Myceense graven die er ergens zijn, gelukkig staan dat soort dingen altijd wel aardig aangegeven. Toch reden we natuurlijk even het verkeerde pad de olijfgaard in, maar we hebben het uiteindelijk toch gevonden. De kinderen bleven in de auto, want kerkjes en verlaten gebouwen zijn saai, maar Myceense graven….dat wil je als kind toch helemaal niet weten? Hihihi…..wij kijken, spannend, heel verlaten terrein….zouden we wat vinden? Richard met zijn aanwijsstok, ik met fototoestel, maar helaas, niks te vinden, toch heeft het wat, ook lagen hier Mycenen begraven, zouden ze zo’n gouden masker op hebben gehad? Verder weinig over deze site te vinden, maar eens verder puzzelen ooit….

We wilden via Masari en Malona terug, maar natuurlijk reden we straal de afslag voorbij, waardoor we de “gewone” kustweg bleven volgen tot we weer via het strand van Afandou terugreden naar ons “huis”.

Richard en de kinderen hadden het gehad met de auto, maar…we hadden nog 1 dag! Dit keer gingen we gewoon maar 1 ding bezoeken, de struisvogelboerderij! Dat was eigenlijk ontzettend leuk! Niet alleen struisvogels, maar ook kamelen, lama’s, geiten, wallabi’s, ezels en meer. Bijzonder was ook het winkeltje, waar ze niet alleen gewoon de lege eieren verkochten, maar ook siereieren, leuk om te zien!

We zijn hierna doorgereden naar de kust, even langs Kremasti, wat scrapaankoopjes doen, want ik heb iets in mijn hoofd…..gaat goedkomen!

Toen naar de Lidl, nog wat drinken en kleine spullies gehaald. Weer thuis zat ik te dubben of ik er nog even alleen op uit zou gaan, de dag was nog niet om en we hadden de auto tot acht uur. ’s Avonds zouden we bbq’en met Wilma en haar zoon. Toen Wilma ineens in de deuropening stond om haar boodschapjes vast neer te zetten besloot ik gewoon lekker thuis te blijven en de keuken in te duiken, beetje voorbereiden.

Zo heb ik vast de choriatiki gemaakt en skordalia. Was ik toch nog een beetje nuttig bezig! BBQ was errug gezellig, lekker ook! We besloten om in onze vakantie ook nog een lammetje te grillen, DAAR heb ik zin in!!!!!

3 reacties

 1. elvira

  haha ja en grappig dat we op hetzelfde moment ook nog eens bepaalde bezienswaardigheden niet kunnen vinden of bereiken………

 2. Erica

  Hi,

  Wat klinkt het allemaal geweldig! Grappig dat we op bijna hetzelfde moment in totaal andere landen kloosters en graven (in ons geval crematies) bekijken. Ontzettend leuk foto van Daffi en….. zie ik daar het boekje voor mijn moeder verschijnen?
  Heel veel plezier nog en tot snel.

  XXX Evert en Erica

 3. Cynthia

  Wat ziet het er weer geweldig uit. Veel dingen heb ik vorig jaar ook mogen bekijken, maar volgens mij toch niet alles. Ach konden we nog maar een keer terug. Misschien maar eens een staatslot kopen.

  Heel veel plezier de komende weken.

  groetjes,
  Cynthia

Laat een leuke krabbel achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.