Rhodos, week 3

Tjonge jonge niet normaal hoe snel dat gaat……week drie….zit er gewoon alweer op!!!!! Omdat het uploaden van foto’s zo ontzettend lang duurt en ik daar nu ff geen zin in heb, eerst even een verslag zonder foto’s…..die zet ik er later deze week nog bij!

Donderdag zijn we weer even lekker naar de stad gegaan met de bus. Dit keer een flinke wandeling gemaakt door de oude stad. Die straatjes blijven gewoon zoooo leuk! Toch ook weer plekjes gevonden die we nog niet hadden gezien en geloof me, dat zijn er echt niet veel!!!! Een kerkje, dat ooit byzantijns was, toen moskee en nu weer kerk, mooi! En een straatje waar een mannetje kralen aan het rijgen was om zo zelfgemaakte komboloi te kunnen verkopen en een zijstraatje dat we nog niet eerder genomen hadden om zo toch weer uit te komen op ons favoriete pleintje, om even wat te drinken.

Natuurlijk ook weer even een pita gyros eten bij “Rozani”, want dat is toch het lekkerst, maar ook een flinke wandeling door de nieuwe stad, blijft toch ook wel mooi! Het was aardig warm weer, maar met een matig windje toch wel uit te houden. Terug in de bus sliepen de drie kids al snel, maar dat is ook niet zo gek!

Vrijdag een zwembaddagje, dat hadden de kids wel verdiend. Wij ook trouwens, want het is er heerlijk! Een superzwembad en een lekker plekje om te liggen, bar erbij voor de nodige drinkjes…ja hoor, prima toeven zo! ’s Middags yiouvetsi gemaakt, zo’n beetje voor een heel weeshuis of voor zes dagen of zo…mja, komt vast wel op!

Zaterdag was een bijzondere dag, toen ging Richard met Dymion naar de ridders! Oftewel, het Paleis van de Grootmeesters bekijken! Dymion vond het superspannend en natuurlijk ook wel gaaf, zo alleen met papa, met de bus naar de grote stad. Wij meiden wilden natuurlijk ook iets spannends doen. In eerste instantie wilden ze graag zwemmen, maar toen ik voorstelde om in het dorpje te kijken of we nagellakjes konden kopen waren ze al snel om. Dus lekker op ons gemak naar Afandou gewandeld en in een Pharmakia mochten ze mooie kleurtjes uitzoeken. Leuk! Toen op een terrasje lekker wat drinken, de kerk bekeken en wat kleine straatjes doorgekuierd en toen weer naar beneden richting “thuis”.

Richard en Dymion waren nog niet terug, dus wij zijn lekker het zwembad ingedoken. Eigenlijk toen we opgefrist waren gelijk weer naar huis en even later kwamen de “mannen” ook thuis. Sterke verhalen uitgewisseld en omdat we allemaal moe waren en nergens zin in hadden….zijn we lekker asociaal “uit eten” gegaan. Aan het eind van onze tuin ligt een restaurantje en daar zijn we eens gaan kijken. Was nog superlekker ook! Richard en ik hadden lam, Richard lamskoteletjes en ik lam uit de oven, heerlijk! De kids kregen spaghetti en dit ging nog aardig op ook. Toch vrij vroeg naar huis, want de kids hadden helemaaaaal geen zin in netjes stil zitten, dus gauw de tuin weer in, lekker makkelijk!

Zondag weer een rustig dagje aan het zwembad en ’s middags en ’s avonds spelen in de tuin met nieuwe buurkindjes. Ook was het volle maan en dat vonden ze allemaal toch wel heel bijzonder. De yiouvetsi is trouwens nog steeds niet op….hihihi.

Toen we maandag wakker werden, bleek het bewolkt te zijn! Regen valt hier zelden, dus erg ongerust werden we er niet van, maar de temperatuur was hierdoor wel wat lager, al was het iets vochtiger. Omdat de zon nu niet zo fel was besloten we om met zijn allen naar Afandou te lopen. Tuurlijk scheen de zon volop op onze ruggen de hele heenreis, precies tussen twee grote wolkenpartijen in….ach ja….gauw naar het terrasje voor een fris drinkje! Daarna vonden we in een klein straatje een echt “vies vliegententje”, oftewel een geschikt adresje voor een pitagyros! Vijf pitagyros alstublieft en doet u er maar drie flesjes water bij…….toen we uiteindelijk 11 euro moesten afrekenen voelden we ons superblij! Ze bestaan dus echt nog, die lekkere gyrostentjes!!!!

Met volle maagjes en blije bekjes door Afandou gekuierd en bij zen supermarkt terechtgekomen, bleek nog een hele mooie te zijn ook! Dus tas vol, inclusief een mixertje om zelf “frappé” te maken. Daar was Richard superblij mee, want die wil dat zo graag eens thuis drinken!  Voor mij en de kids ook “ijs chocomel” meegenomen, dus we kunnen lekker aan de mix….ik heb trouwens ’s avonds een choco met baileys gemaakt, superrrr!!!!

Woensdag, alweer de laatste dag van deze week…..naar de stad dan maar, want er moeten natuurlijk ook nog souvenirs gekocht worden! Ook zijn we nog de turkse begraafplaats op geweest, dat stond nog altijd op mijn verlanglijstje en Richard liep er zo naartoe, zonder dat ik er erg in had! Ik was er blij mee, ik vond en vind het nog steeds een bijzonder plekje. Ook nog even langs een pharmakia, want Phaidra heeft oorpijn, dus even wat druppels gehaald, zo sneu als ze niet meer zou kunnen zwemmen of als ze heel erg last heeft als we straks moeten vliegen!

Toen we vroeg in de middag weer thuis waren, had ik nergens zin, maar was wel rusteloos. Ik vroeg wie er zin had om mee te gaan, stukje wandelen, het was lekker weer, want het waaide (stormde is eigenlijk een beter woord). Dafni en Dymion wilden wel mee, Phaidra bleef lekker bij papa, beetje slapen, beetje hangen…..

Het was een flinke wandeling, maar wel errug mooi! Dwars door een olijfboomgaard, maar we kwamen na zo’n drie kwartier op de grote weg weer uit, toen was het nog zo’n 300 meter. De supermarkt was mooi, weer leuke dingen gezien en toen ik Dymion in het karretje voor de vitrine van de slagersafdeling zette, klonk er ineens heel hard “iiieeeuw”…..hihihi, er lagen lamskoppen! Maar ze hadden ook lever, dus voor Richard wat meegenomen. Verder nog wat lollige spullies en dus toch weer een tas vol, ijsjes voor onderweg, maar nu toch maar langs de grote weg snel naar huis, lever in de koelkast gooien. Dit was natuurlijk ook een veel snellere weg, dus na een kwartiertje stonden we weer binnen, maar we waren wel lekker de hele middag zoet geweest!

Foto’s komen dus nog, aktijttep……. 😉

2 gedachten over “Rhodos, week 3

  1. nog geen problemen hier, de Lidl hadden we al leeg gekocht en het enige is, dat de huurauto niet volgetankt afgeleverd kon worden……maar dat was ook geen probleem (en we hebben alles kunnen doen met een halve tank, dus…..)

  2. Hi,

    Ik lees net op de telegraaf site dat er grote problemen in Griekenland zijn i.v.m. stakingen en beschikbaarheid van benzine waardoor supermarkten niet meer bevoorraad kunnen worden. Hebben jullie hier last van of valt het voor jullie mee?

    Liefs Evert en Erica

Laat een leuke krabbel achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: