taart, en kunst

Vandaag een creatieve afsluiting van de vakantie. Ik had twee dames die hier wonen,  al heel lang geleden taart beloofd, dus de afgelopen dagen rustig aan mee aan de slag geweest. Het was een hele uitdaging, want in de keuken is het hier zo’n 33 graden. Botercreme maken is erg lastig en slagroom stijfkloppen lukte me gewoon niet. Uiteindelijk heb ik een blikje gecondenseerde melk gekookt, zodat het “dulce de leche” werd en dat gemengd met een beetje roomkaas. Ook nog wat gelatine aangemaakt met metaxa, maar weer wat geleerd, want voorweken in koud water is niet nodig, het was al helemaal gesmolten….duf….

Dat werd de vulling voor de bovenste taart. Voor de onderste werd het kweepeerjam (lekker!!!) en banketbakkersroom, die heb ik voor het eerst zelf gemaakt, eigenlijk heel simpel en echt, ECHT veel lekkerder dan met de mix!!!

Afsmeren was een ellende en de fondant was na vier weken in die warme keuken ook niet echt optimaal, het scheurde aan alle kanten, misschien had ik die beter in de koelkast kunnen bewaren, mja….. Toen de visite eerder kwam dan verwacht moest ik even alle zeilen bijzetten om er nog iets toonbaars van te maken. De meiden hebben de bougainvillae blaadjes gemaakt en Dymion nog een aantal “steentjes”.

Het ziet eruit als een hummelig beginnerstaartje, maar….hij was wel lekker!

grieks taartjegrieks taartjegrieks taartjegrieks taartje

Maar ik ben hier ook nog heerlijk aan de knutsel geweest de laatste tijd. Ik wilde iets voor Wilma maken als aandenken, en ik wilde dat het iets met de kipjes te maken had. Toen ik bij Marianna’s scrapwinkeltje (nou ja niet echt) klei zag in de perfecte eikleur wist ik dat ik daar iets mee wilde. Ik had drie minicanvasjes meegenomen uit Nederland dus ik ging gewoon maar aan de slag. Met gesso, verf, allerhande rommel van de grond opgeraapt, zoals een stuk dik ijzerdraad ergens in Archangelos (die krullen mee gemaakt) en roestig kippegaas, roestig en platgetrapt colablikje dat langs de kant van het pad lag van hier richting Afandou, maar ook verbandgaas, kippeveertjes en een kroonkurkje, echt lekker aan de knutsel dus en met recht “scrap”….

Hier ben ik meer tevreden over dan over de taart 😉

Laat een leuke krabbel achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.