Bij een heksenfeest hoort…heksentaart!!!

De klas van Dymion vierde vandaag niet alleen het begin van de herfstvakantie, maar ook “juffendag”, samen met nog twee klassen. In een mailtje van de juf werd om hulp gevraagd en ik sta nooit heel erg te springen om iets op school te doen, maar ik wilde wel een taartje bakken als ze dat leuk vond.

Dat was gelukkig leuk;-) Omdat de groepen 1 naar dieren vernoemd zijn, wilde ik een soort jungletaart maken met een giraffe (dymion’s klas), nijlpaard en krokodil. Later werd bekend dat het feest een heksenthema zou hebben, dus ik had een ander idee. Toen de juf vroeg of ik misschien de taart met een heksenthema kon maken was dat dus geen punt, leek me leuk. Hoe we dan die dieren erin verwerken zien we later wel weer…

Ik heb gekozen voor twee van de dieren in een heksenketel en eentje los, nog een heks erbij en voila…..De onderste taart is gevuld met aardbeienvlaaivulling, vanillecreme met oreo’s, aardbeienjam en nog een laag vanillecreme met oreo’s. De bovenste laag is gevuld met aardbeienjam, chocoladeganache, aardbeienjam en nog een laag chocoladeganache.

Het vervoer leek me nog het meest griezelige, maar met cellofaan en een strik werd  het wat “ingepakter”, want een deksel ging hier niet op passen…. Gelukkig helemaal heel overgekomen en in de klas gekregen, ze hebben er met zijn allen lekker van gesmuld!

heksenketel taartheks van marsepeinkrokodil giraffe nijlpaard heksen taartheksentaartheksentaartheksentaartkrokodil van marsepeinheksentaartnijlpaard heksentaartgiraffe heksen taart

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. elvira schreef:

  Annabel en Willemijn, bedankt!!!!! Wilna, jij ook bedankt en …. tuuuuuurlijk kan dat, ik heb je gemaild!

  Groetjes, Elvira

 2. Wilna schreef:

  Hoi
  Wat ziet dat er schitterend uit.Ik zou ook wel zo’n taart willen hebben. Als ik met een verzoek kom kan je dat dan maken?
  Groetjes Wilna

 3. Annabel schreef:

  Hallo,
  Wat maakt u prachtige taarten! U bent zo enorm creatief. Leuk om te zien. Ook het scrappen gaat u goed af. Ik heb er zeker bewondering voor. Ik bak sinds april 2010 taarten. Ik ben ‘besmet’ met het taartenvirus. Helemaal leuk en lekker. De mensen uit mijn omgeving zijn dol enthousiast. Ik kan er geen genoeg van krijgen.

  Ik kijk graag op uw site. Petje af hoor.

  Hartelijke groet,
  Annabel

 4. Willemijn schreef:

  Prachtig!

Laat een leuke krabbel achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.