Indofeest!!!!!

Gisteren vierden we de verjaardagen van Dafni en Richard en Richard wilde zo graag eens Indonesische catering laten komen. Daar heb je natuurlijk wel een paar gasten voor nodig en dus heb ik wat familie en vrienden uitgenodigd, die we niet zo vaak zien. “Vroegah” aten we een paar keer per jaar Indonesisch, bij de familie van Richard, maar de verjaardagen worden minder gevierd, mensen worden ouder, anderen hebben kleine kinderen en dat combineert dan niet meer zo goed. Ik kan wel een klein beetje Indonesisch koken, maar eigenlijk doen we het nooit, nu toch maar weer wat vaker doen, want oooooooh wat was het lekker!

Het is geen catering geworden, maar we hebben zelf de allerlekkerste gerechten uitgezocht bij Warung Ventje. Dat was een succes, ook de “Indo” familie vond het heerlijk, dus dan is het goed. En dat was het, erg lekker, goed pittig, maar net niet te pittig, precies perfect! Vooral de gerechten verpakt in bananenbladeren zagen er super uit. Er zat ook nog een heleboel kroepoek bij, dus dat hebben we voorlopig genoeg, hahahaha….zelf hebben we er nog gebakken kip zonder kruiden bijgezet en een lekker satésaus van Kokki Djawa. We hebben echt zitten smullen met zijn allen en bovendien, het was ontzettend leuk om weer eens wat familie van Richard én van mij te zien, die je niet zo vaak ziet! Bedankt lieverds, voor de gezelligheid en euh….de overdaad aan kado’s! Super!

Bij een “indofeest” hoort natuurlijk een “indotaart”, daar hoefde ik dan weer niet zo lang over na te denken 😉 Het werden wajangpoppen en een soortement van indonesische boeddha midden in een soortement van lotusbloem, hihi.

De taart is gevuld met dulce de leche, zelfgemaakte chocolademousse met metaxa (!) en afgesmeerd met zelfgemaakte swiss meringue praline botercreme. Jammmmmie!!!!

buddha taartindonesisch taartjewajang schaduwspel op taartboeda van marsepeinindonesisch buffetindonesisch buffet van warung ventjedafni (bijna) zes jaarzes kaarsjes op de indonesische taartdafni (bijna) zes jaar

3 reacties

Laat een leuke krabbel achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.