Halloweeeeeeeeeeeeen feestje!

Dafni vierde gisteren haar kinderfeestje….geheel in Halloweenstijl. Ze had al Halloween uitnodigingen rondgedeeld en gelukkig durfden alle kindjes te komen! Niet dat ik het heel eng had gemaakt hoor, het blijft een feestje natuurlijk. Toen ik limonade ging inschenken vonden ze eerst een verrassing in hun beker….een oog!!!!!! Ze mochten om de beurt een kadootje onder een laken vandaan pakken en de verrassing was groot toen bleek dat het niet alleen maar kadootjes voor Dafni waren, maar dat ze ook allemaal een eigen kadootje kregen! Dat maakte het uitpakken van de kadootjes natuurlijk tot een feest! Het waren geen dure kado’s hoor, maar ik vond het zelf wel leuk voor die kindjes….hooguit een euro, zelfs voor de jongens een in-elkaar-zet-auto-met-pull-back-motortje voor maar 79 cent!!!!!!!!! Die gaan we dus inslaan, altijd leuk!

halloween oogballen van fondant

Daarna zingen en nog eens zingen en toen natuurlijk….TAART! Ik had een Halloweentaart gemaakt, ik had al wat schetsen gemaakt vantevoren, flink wat inspiratie opgedaan overal en het is ongeveer wel geworden zoals ik het had bedoeld, hij leek in elk geval op de schets, want toen de kinderen die zagen, zeiden ze, heeeee dat is de taart…pfew..gelukkig, hihi.

pompoen van marsepein op halloween taartwhimsical topsy turvy halloweentaarthalloween taarthalloweentaart rip met spookje van fondant

Na de taart gingen we aan de knutsel, ik had ondertussen de spulletjes klaargezet daarvoor en ze mochten aan de slag met een enorme schaal snoep en een weegschaal. Ze mochten maximaal 150 gram snoep afwegen. Twee aan twee gingen ze aan de slag, de een zocht snoepjes uit om het potje te vullen en de ander lette op de weegschaal. Dat ging hartstikke goed, leuk om te zien dat ze echt mee zaten te tellen. “124 gram, pas op, niet te veel erbij!”…..

Toen de potjes vol waren ging gauw het deksel erop, want nu moesten ze nog versierd worden. Met lintjes, touw, wol, een naamlabeltje en een hangertje met een vleermuisbedel. Daar waren ze lekker mee bezig, viel me mee….

Ondertussen had ik het eten al warm gemaakt, Dafni wilde graag spaghetti eten. Sliertwormen dus…ik had er gehaktballetjes in tomatensaus bijgezet en kerstomaatjes. Nou, dat ging erin als…euh…spaghetti zeg maar! Wat zaten ze te smullen allemaal! En natuurlijk moest er gek gedaan worden, haren bij elkaar en zonder bestek eten natuurlijk!

Heerlijk. Daarna lekker uitbuiken op de bank en op de grond, tijd voor een Halloweenfilm! Een hele leuke, klein beetje enge, maar toch ook mooie film. Wat amerikaanse pannekoekjes erbij en een schaaltje aardbeiensaus en ze waren weer rustig 😉

Toen de film was afgelopen, was de tafel alweer netjes en schoon, de potjes snoep stonden erop te pronken, maar eerst natuurlijk nog even een groepsfoto. Dat “moest” in de meidenkamer, dus allemaal naar boven. Ergens onderweg had Dafni een bokkepruik gevonden en opgezet, dat was wel even jammer. Maar ja, het was ook niet zo gek dat het eventjes genoeg was voor haar, want ze had een logeetje gehad en ondanks het uurtje extra was het best een kort nachtje 🙂

Om kwart over twee was het huis weer redelijk netjes en de rust wedergekeerd….ik had toen alleen geeeeeen zin meer om ook trick or treat te gaan doen ’s avonds. Andere jaren deed ik het wel, maar ik had even genoeg Halloween gehad zo…volgend jaar maar weer…

Laat een leuke krabbel achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: