Taartwedstrijd tijdens verkeersactiemiddag.

Gisteren, woensdagmiddag 11 mei riepen de bewoners jong en oud, Brede Scholen Nesselande, Toverkunst en Stichting Buurtwerk Alexander een verkeersactiemiddag uit.

De reden om een verkeersactiemiddag uit te roepen is een onveilige verkeerssituatie rondom de kindcluster II in Rotterdam Nesselande. Er waren een heleboel leuke onderdelen in het programma, waar de kinderen m.b.v. een strippenkaart aan mee konden doen. Natuurlijk limonade, suikerspin of popcorn maar ook een springkussen, pannakooi en racen met rc-auto’, graffiti spuiten en schminken. Het was echt super druk, maar ik ben bang dat het de ouders niet echt heeft wakker geschud (blijft een geval van “men dempe de put als..”)

Maar het leukste (voor mij in elk geval) was natuurlijk de taartenwedstrijd. Taartenbaksters konden deelnemen door een taart te bakken met het thema verkeer. Toen ik om twaalf uur mijn taart ging inleveren was ik best zenuwachtig. Hoe zouden de andere taarten eruit zien? Zou mijn taart in dat warme weer wel mooi blijven? Ik was echt zooo benieuwd, want ik weet van zeker twee moeders dat ze ook leuke taarten maken, maar ik zag ze niet.

Toen Nathalie van Cakes in the City (een van de sponsors van deze wedstrijd) me vertelde dat er maar weinig deelnemers waren en dat ze ook nog eens hadden afgezegd waardoor ik de enige deelnemer was wist ik even niet wat ik moest zeggen… Ik was een soort van teleurgesteld en op datzelfde moment kreeg ik een grote tas vol met prijzen, want ja…. er zou een nr 1, 2 en 3 gekozen worden met verschillende prijzen en daar hadden ze nu dus 1 groot pakket van gemaakt. Ik ging echt niet om te winnen, maar als ik zou winnen zou ik natuurlijk euforisch zijn, nu niet, jammer! Bovendien zou er een jury komen en ook een kinderjury die zouden gaan proeven en ik had best een risico genomen met een chocoladegenoise, gekaramelliseerd zomerfruit en marsganache, misschien zouden ze dat niet lekker vinden dus ik ging niet automatisch van winnen uit.

De jury was er wel, en ook iemand van de deelgemeente heeft een stukje geproefd en daarna nog veel meer ouders en kinderen en eigenlijk was iedereen dolenthousiast over de smaak, dus daar was ik heel blij mee!

Er zijn leuke prijzen beschikbaar gesteld door Het Kookpunt, Mjam Taart en Cakes in the City. Ik heb van Het Kookpunt een leespakket en een mooie siliconenmal voor rozencupcakes gekregen (maar ik heb een idee voor reuzenbonbons in mijn hoofd ;-)), van Cakes in the City een pakket met diverse bakmixen (was bijna vergeten dat die schattige kleine zakjes bestonden, staan nu lief naast mijn 15kg zak hahaha), fondant en leesvoer (leuk!) en van Mjam Taart een jaarabonnement. Oftewel, schandalig verwend, ontzettend bedankt daarvoor!!!!!

prijzenpakket taartwedstrijd verkeer/veilig naar school rotterdam nesselande gesponsord door Mjam Taart!, Het Kookpunt en Cakes in the City

Nu willen jullie natuurlijk ook zien hoe de taart eruit zag. Eerst vertel ik hoe ik op het idee gekomen ben… het thema moest tenslotte verkeer zijn…. en veilig naar school…. en op een avond zat ik op de bank en *ploef*… een idee! Ineens schoot me die reclame te binnen van vroeger, van Veilig Verkeer Nederland, die kindertjes met die vliegers…. “wil jij hem even hebben, het mag hoor”, die eindigt met een knal…brrrr. Het boekje “De School” van Dick Bruna zat ook in mijn hoofd en toen zag ik ineens een combinatie in mijn hoofd.

Dat heb ik snel uitgetekend en later een goede schets gemaakt. Veilig naar school EN veilig na school!

sketch taartwedstrijd thema verkeer
wedstrijd taart thema verkeer taartwedstrijd rotterdam nesselande kinderen veilig naar school gesponsord door mjam taart, cakesinthecity en kookpunt rotterdam
 wedstrijd taart thema verkeer taartwedstrijd rotterdam nesselande kinderen veilig naar school gesponsord door mjam taart, cakesinthecity en kookpunt rotterdam
dick bruna de school wedstrijdtaart thema verkeer/veilig naar school
veilig verkeer nederland reclame vliegers wedstrijdtaart thema verkeer/veilig naar school

4 reacties

 1. elvira

  thanks!!!! sja….het was gewoon jammer, want er kwam wel een jury maar dat was nu dus meer voor “de sier” hahahaha…. ik hoop dat ik snel de foto’s binnenkrijg, ben wel benieuwd 😉

 2. Sandra

  Ja, die spot van toen van VVN, brrrr…… Ik vind hem erg goed gelukt…

  En toch ben je de winnaar… Wie niet meedoet kan niet winnen…..

 3. Sabine

  kan me voorstellen dat het wingevoel er niet zo snel in zit, maar hopelijk komt die alsnog want wat een fantastische taart!!! 😀 en hij klinkt ook heerlijk 😀 x Sabine

Laat een leuke krabbel achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.