Bumbataart met meppertje

Toen mijn vader accountant zich laatst afvroeg wat ik bedoelde met een “meppertje”, bedacht ik me dat dat misschien idd niet zo heel vanzelfsprekend is voor iemand die geen (kleine!!!) kinderen heeft. En wat zal dat voor hem raar geweest zijn om het “meppertje” in mijn overzichten terug te zien.

Het is natuurlijk snel en eenvoudig uitgelegd, want een “meppertje” is een minitaartje voor een dreumes of peuter die nog zo graag met zijn handjes “eet”, oftewel…mept! En het is zonde als dat met de “echte”, grote taart gebeurt, dus krijgen ze een eigen taartje, het meppertje! Het is een eenvoudige en kleine variant op de grote taart en ik probeer altijd toch wel iets bijzonders van te maken. Het is natuurlijk voor zo’n kleintje geweldig om een mooie taart te krijgen en omdat er nog een “echte” taart is, doet het de ouders geen pijn als ze dat mooie minitaartje in elkaar meppen 😉

Bovendien zal het weinig vlekken geven, want een meptaartje vul ik standaard met verse banketbakkersroom en verder niks. Kersenjam gaat niet zo lekker uit die kleertjes!!!

Vandaag mocht ik ook weer een meppertje/meptaartje/knoeitaartje maken bij een Bumbataart. De grote taart is gevuld met kersenvlaaivulling/bokkepootjescreme en kersenjam/verse banketbakkersroom.

Het thema Bumba is erg populair dus ik heb geprobeerd om er weer net iets anders van te maken…Bumba die zijn hoedje kwijt is…. die zal die stoute vogel Kiwi wel bovenop die blokkentoren hebben verstopt! Foei Kiwi!!!!

bumba taart met bijpassend meppertjebumba taart met bijpassend meppertje

 

One thought on “Bumbataart met meppertje

 1. Hoi Elvira,

  Hierbij willen wij je bedanken voor de schitterende Bumba taart voor ons kleine mannetje!
  Hij vond hem ook prachtig en riep gelijk: Bumba, Bumba!
  En hij smaakte ook heerlijk (vond het toch wel een beetje zonde toen ik hem aansneed, maar we hebben veel foto’s gemaakt). We houden je site in de gaten om je nieuwste creaties te bewonderen en we raden je zeker aan bij vrienden, kennissen en familie!
  Groetjes,
  Peter en Miranda

Laat een leuke krabbel achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: