Al die termen!!!!

Ik krijg weleens digipost die begint met.. “Lieve Elvira, wat bedoel je precies met….” en vul daarna maar in…  cakepops, cakebons, spoonycakes, meppertje, stapeltje, dummy en vooral ook…. whoopie pies. Vooral die laatste spreken tot de verbeelding, dus laat ik het jullie even uitleggen.

Een whoopie pie is niets minder dan twee zachte koekjes met een lekkere vulling ertussen. Traditioneel zijn ze van chocoladecake met een marshmellowfluff. Kinderen (in Amerika uiteraard) kregen deze mee naar school, omdat een cakeje met marshmellowfluff er bovenop zo’n rommel gaf. Dit was schoner en makkelijker. Als de kinderen hun broodtrommeltjes opendeden en deze cakejes vonden riepen ze natuurlijk…. WHOOPIE!!!!!!!!!!!

Maar wat zijn het dan? Het is geen koekje, want ze zijn zachter, maar het is ook geen cakeje, want het is plat. Eigenlijk is het het lekkerste stukje van een cupcake, namelijk de bovenkant. De rest eet je altijd wel op, maar het lekkerste blijft toch…. dat net niet, net wel krokantje stukje. En met een whoopie pie heb je TWEE van die heerlijke stukjes! Met een heerlijke vulling, want het blijft allang niet meer bij alleen maar marshmellowfluff, alles kan ertussen! En het is allang niet alleen maar voor kinderen, wij mogen er gelukkig ook van snoepen!!!!

whoopie pies rotterdam nesselande taart en kunst

Laat een leuke krabbel achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.