Pak uit met een Candy Bar of Dessert Tafel

Met een Candy Bar of Dessert Tafel tijdens je bruiloft, babyshower, verjaardag of ander evenement ben je verzekerd van een hit. Gasten kijken uit naar de (bruids)taart, maar het levert natuurlijk nog veel meer pret op wanneer zij ook nog eens hun eigen favoriete zoetigheden mogen uitkiezen.

 

Kleur en Thema

Bedenk, voordat je al dat lekkers gaat inkopen, een (kleuren)thema en beslis hoeveel lekkers per persoon je nodig hebt.

Voor een uitnodigend en mooi geheel werkt een tafel bestaande uit maximaal drie kleuren het best. Natuurlijk is het altijd mogelijk om diverse tinten van een bepaalde kleur te gebruiken (van licht naar donker).

Zodra je weet hoeveel gasten je kunt verwachten is het tijd om uit te rekenen hoeveel snoepgoed je aan moet schaffen. Je wilt naderhand niet met kilo’s blijven zitten (alhoewel….), maar het is ook niet leuk wanneer je gasten voor lege schalen komen te staan.

Meestal is 150 tot 225 gram per persoon voldoende, maar de hoeveelheid hangt ook af van het type gast. Wanneer je veel kinderen verwacht dan is ca. 225 gram per persoon een goed gewicht om vanuit te gaan. Indien je bijvoorbeeld bij het diner ook al een dessertbuffet hebt, dan mag de Candy Bar wel wat minder.

 

 

De meest populaire snoepjes om te verwerken in een Candy Bar zijn: Jelly Beans, dropstaven en zuurstokken, lollies, dropjes en M&M’s omdat deze zoetigheden in veel kleuren leverbaar zijn.

Vul dit schepsnoep aan met (mini) cupcakes, cakepops, macarons, koekjes en spoonies. Bakjes popcorn, (gepersonaliseerde) repen chocolade en kleine suikerspinnen doen het ook altijd erg goed.

Wil je de bruidstaart betrekken bij de Candy Bar of Dessert Tafel, geef deze dan een opvallende plek in het midden van de tafel en stem ook deze af op je gekozen thema(kleuren).

 

 

Styling van de Candy Bar of Dessert Tafel

Maak werk van de presentatie en gebruik mooi glazen schalen, potten en vazen. Vul de grotere schalen en potten met het goedkopere snoepgoed en stal de duurdere lekkernijen uit op mooie schalen of op plateaus.

Zorg voor mooi linnengoed op de tafel en laat dit tot op de grond afhangen zodat de buffettafel echt  tot zijn recht komt. Natuurlijk is dit linnengoed ook helemaal in stijl en kleur.

Plaats alles op de tafel en zorg ervoor dat je wat spanning inbouwt door op diverse hoogtes te werken en geef er nog een persoonlijk tintje aan door mooie kaartjes bij de artikelen te plaatsen. Deze kun je ervoor op tafel neerzetten of neerleggen, maar ook met een lintje aan de potten of vazen hangen. Zet nog een bordje of alternatief hiervoor op, boven of bij de tafel om de gasten uit te nodigen zelf wat lekkers te pakken.

 

 

Leg zilverkleurige schepjes en tangetjes neer zodat de gasten het snoep niet met de hand hoeven te pakken. Natuurlijk liggen er ook zakjes of doosjes klaar waar men het lekkers in kan doen om mee te nemen naar hun plek of aan het einde van de avond als bedankje naar huis.

Natuurlijk kunnen Taart&Kunst en Eindeloos Events jullie ook het werk uit handen nemen en deze feestelijke tafel voor jullie verzorgen zoals op bijgaande foto’s met een Candy Bar in roze, zwart en wit.

Veel (voor)pret met het samenstellen van jullie Candy Bar of Dessert Tafel!

Marie-José (Eindeloos Events)

 

Credits: Spoonies, cakepops en mini cupcakes door Taart&Kunst | Ander snoepgoed en styling van de Candy Bar door Eindeloos Events | Fotografie door Jennifer Hejna

3 reacties

  1. elvira

    kleine zoete appeltjes op een stevig lollystokje, heerlijk!!! gezonde sapjes in geleivorm, lekker lepelen!!! cakepops met noten en gedroogde vruchtjes!!! mogelijkheden genoeg voor een gezonde candybar 😉

  2. Eindeloos Events

    Hallo Sonja, natuurlijk is zo’n candy bar ook een feest om als speciale school traktatie neer te zetten. Juffen, meesters en kinderen delen in de smulpartij en iedereen is weer eventjes kind bij het zien van al dat lekkers (ook goed uit te breiden met gezondere snacks en leuke kleine flesjes sap of melk met een rietje) 🙂

Laat een leuke krabbel achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.