Koninklijke taart voor 100-jarige!

Toen mijn oudtante deze maand de zeer respectabele leeftijd van 100 jaar bereikte, nam ik als geschenk een taart mee. Geen echte, maar eentje voor de sier. De kleuren en vooral de eetbare prints (want behalve de styropor binnenkant is alles verder in principe wel gewoon eetbaar) zijn geinspireerd op haar eigen boek “gij hebt mijn rechterhand gevat”, waar haar memoires in beschreven staan.

Verder wilde ik een barok uiterlijk en, omdat 100 jaar nou eenmaal heel bijzonder is, wilde ik er ook een soort kroon in verwerken. De kroon staat voor de verandering niet bovenop de taart, maar maakt onderdeel uit van een van de lagen. De roos bovenop is gumpaste en is een roos op draad (ieder blaadje is apart gevormd en op draad gezet en daarna is de bloem in elkaar gezet). De overige rozen zijn uit de losse hand gemaakt, maar wel met behulp van een nerfvormer om het “echte” effect van rozenblaadjes te krijgen.

Ik heb veel gebruik gemaakt van mallen, maar veel is ook uit de losse pols gedaan. De meeste details kregen hun gouden kleur met behulp van de airbrush, andere details zijn na het opbrengen op de taart met de hand geverfd.

Omdat mijn tante geen wensenlijstje heeft maar al jaren als verjaardagskado een gift vraagt voor het KWF, heb ik van deze taart een actie gemaakt. Ik ga deze taart namelijk namaken, maar…. nu geen styropor binnenkant, maar een échte taart. Op Marktplaats kun je bieden op deze taart en wie op 1 juni de hoogste bieder is, mag met mij een afspraak gaan maken voor een datum! Let op, wil je echt bieden op de taart, dan kan dat alleen via Marktplaats.

KLIK HIER VOOR MARKTPLAATS

Uiteraard kun je deze actie ook steunen als donateur, ga dan naar de KWF actiepagina en doneer een bedrag naar keuze. STA OP!!!!

https://www.staoptegenkanker.nl/honderd

KWF_Actie_logo_groot IMGP6746 (401x685) IMGP6751 (385x685) IMGP6757 (388x685) IMGP6759 (540x685)

 

 

 

 

Laat een leuke krabbel achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.