Pioenrozen

IMGP6919

Twee bruidsparen wilden graag pioenrozen op de bruidstaart. Het eerste bruidspaar koos voor verse bloemen, pioenen en nog andere bloemen, dezelfde als in het trouwboeket en het andere bruidspaar wilde graag pioenen van suikerwerk.

Het verse bloemwerk was natuurlijk lang niet zo bewerkelijk, een aantal bloemen heb ik op draad gezet en voor de grotere pioenen kreeg ik van de bloemist (Flowers & Feelings uit Zevenhuizen) houdertjes mee. De topper is ook verzorgd door de bloemist, eigenlijk een extra laag bovenop de taart, erg leuk! Op vrijdagavond de bloemen opgehaald en zaterdag zo laat mogelijk verwerkt, zodat ze weinig last zouden hebben van minder water en het gefriemel.

?????????????????WP_002260

Het bruidspaar wilde naast de echte bloemen, ook het echte lint om de taart, hetzelfde lint als het bruidsboeket en andere decoraties. Omdat ik dacht dat het ook door de bloemist verzorgd zou worden was er een klein paniekmomentje toen dat niet zo bleek te zijn! Gelukkig had de weddingplanner van het bruidspaar (2Bwed) nog een rol over die ze meteen kwam langsbrengen. Wat een teamwork deze taart!

IMGP6922

Nadat de bloemen op de taart zaten, vertrokken we zo snel mogelijk om deze te bezorgen in ’s Gravenzande, bij de Viersprong, erg leuke locatie!

IMGP6924 (669x1000)IMGP6931 (1000x669)

De tweede taart met pioenrozen was een aansnijtaartje bij een set cupcakes. Bovenop het aansnijtaartje wilde het bruidspaar suikerwerk pioenen, heel wat bewerkelijker dan verse bloemen! Het bloemwerk heeft een week gekost, tussendoor moet er steeds een gedeelte drogen, het kleuren kost tijd en netjes in elkaar zetten natuurlijk. Dit vergt dus wel wat planning. En doorzettingsvermogen, want na blaadje zoveel wordt het tóch een beetje gevangeniswerk haha. Ik had namelijk ook  nog blaadjes gemaakt voor de cupcakes.

???????

Voor deze pioenen heb ik gumpaste van SatinIce gebruikt, voor dit fijne werk is dat erg prettig “spul”. Je kunt het heel dun verwerken zonder dat het stukgaat. Omdat het snel droogt, is het wel handig om niet teveel blaadjes tegelijk te snijden en de blaadjes die je nog moet bewerken onder plastic te bewaren. Ik heb de blaadjes gewoon zelf uitgesneden, maar een aantal zijn met een orchidee uitsteker gedaan, beetje variatie in soort blaadjes dus. Met een grote balltool de randen nog dunner gemaakt en toen de blaadjes in een speciale siliconenmal voorzien van de kreukels en nerfjes. En dan dus even laten drogen, zodat die kreukels, de ronding en nerfjes er ook in blijven.

???????????

Kleuren is met een aantal kleuren roze en paars en een aantal kleuren groen gedaan, allemaal uit mijn “dustjesdoos”. Voor de open pioen heb ik stampertjes gebruikt, die zijn dus níet eetbaar, maar de rest allemaal wel!????????

????????????

Ik heb de bloemen en blaadjes zo bij elkaar op draad gezet, dat het twee losse stukken werden, die bovenop het taartje in elkaar pasten.

???????WP_002259

Bezorgen mochten we deze taart in Zuidland, bij hotel Blessing, echt werkelijk een prachtige locatie! Aan een oud en romantisch dorpsplein waar we voor de deur konden parkeren en waar de ceremoniemeester ons met een paraplu stond op te wachten, geweldig geregeld! Gelukkig was het net op dat moment even droog, is toch gezelliger. Er was al een tafel klaargezet waar we de cupcakestandaard konden gaan opbouwen. Dit hadden we al een keer “proef” gedaan om te zien hoe het zou passen en wat een mooie verdeling zou zijn, dus dat was zo gebeurd. Het taartje bovenop en een kaartje erbij gezet met de smaken van de cupcakes. Want die waren best bijzonder: lemoncurd/witte ganache met chilivlokjes, aardbeirabarberjam/meringuecreme met gevriesdroogde aardbeitjes en chocolatemud cupcakes met hazelnootcreme met stukjes hazelnoot.

IMGP6945 (685x459) IMGP6957 (459x685) IMGP6953 (685x459) IMGP6947 (685x459) IMGP6946 (685x459) IMGP6941 (685x459)

En dan ben je een week bezig om een leuk bloemstukje te maken en dan breng je het weg, dat is dan best jammer. Gauw maar een bloemstuk maken voor onder de glazen stolp, dan kan ik er zelf ook van blijven genieten 😉

groetjes

Laat een leuke krabbel achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.