Een vrolijke zebra

De moeder van Rebecca had in de fotogalerij een taart gezien met veel roze en een zebraprint. Helemaal perfect, want de decoraties zouden ook met veel roze en zebraprint zijn. Als inspiratievoorbeeld had ze een foto meegestuurd van de ballonnen die er tijdens het feestje zouden zijn.

zebra

Ik vond zelf de panterprint zo ontzettend vrolijk en grappig met al die kleurtjes dat ik toch eigenlijk meteen wel wist dat ik die er ook in wilde verwerken. Omdat ik geen taart ga kopieren (zelfs niet eentje van mezelf!) ging ik gewoon een schets maken…. ik heb er een aantal in de prullenbak gegooid, maar uiteindelijk had ik wel een idee.

WP_002262

Gelukkig is het proces van decoreren altijd lekker vrijblijvend bij mij, dus het uiteindelijke resultaat is tóch nog weer anders geworden 😉 Omdat Rebecca zelf vooral van banketbakkersroom houdt en niet van jam, is het bovenste gedeelte van deze taart gevuld met een zelfgemaakte banketbakkersroom. Zoonlief stond al te springen en te hopen dat er wat over zou blijven, hier vinden ze het namelijk ook ontzettend lekker! Ik kon hem blij maken met een restje! De onderste laag was gevuld met witte chocoladesaus, citroencreme en gevriesdroogde framboosjes, een lekker zomerse combinatie.

De zebraprint is een kwestie van bekleden met wit fondant en dan zwarte strepen van fondant erop plakken en de pantervlekken zijn niet meer dan dat: “vlekken”! Met een kwastje en airbrushverf heb ik de kleuren aangebracht, even laten drogen en toen de zwarte randen en vlekken gemaakt. Omdat het niet uitmaakt of het netjes is, is dit helemaal geen eng werkje! Heel wat anders dan een skyline bijvoorbeeld, waar alles precies moet kloppen…. en verven op een taart  blijft eng, want eenmaal de eerste lik verf erop betekent doorgaan of opnieuw bekleden, aaaaah!

zebra-rebecca

zebra r

We ontvingen al snel een heel lief mailtje om te bedanken én een leuke foto met de ballon erbij. Inmiddels heb ik een nieuwe fotogalerij aangemaakt, waar dit soort ingestuurde foto’s allemaal komen te staan. Dus mocht je ook nog een foto hebben van een taart of iets anders van TAART & kUNST mail die dan gerust naar info@taartenkunst.nl (dus niet van je eigen taarten, die mag je op facebook kwijt)

groetjes

Laat een leuke krabbel achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: