SS Rotterdam

Een bruidstaart op de SS Rotterdam

Afgelopen weekend mochten we een (jubileum)bruidstaart bezorgen op een wel heel bijzondere locatie; de SS Rotterdam! Het was vreselijk weer die dag, maar gelukkig konden we tussen de (hagel!)buien door droog op de boot komen. Via de leveranciersingang en veel enge smalle trappetjes, oude gangen met opslagruimtes en personeelsliftjes kwamen we bij de Ocean Bar waar ik de taart netjes opgebouwd en klaargezet heb.

Omdat ik ervan uit ging dat ik de leveranciersingang nooit meer terug zou vinden, liep er iemand mee. En die vertelde zo leuk over het schip en hoorde dochterlief praten over een film die hier was opgenomen, dat hij ons nog even meenam naar een van de filmlocaties 😉 Wat was dit vroeger al een prachtig schip! Nu natuurlijk ook, maar ik hou zo van dat “ouderwetse”….

Het verhaal van de taart is ook al zo bijzonder. Het bruidspaar had tijdens hun bruiloft geen bruidstaart en dus wilde dochterlief ze nu verrassen met een echte “oldschool” bruidstaart, marsepein bekleding en veeeeeeeeeeeel marsepeinen roosjes. En ik kan natuurlijk een malletje gebruiken voor de roosjes…. of hele simpele roosjes in een vaste kleur maken…. maar ik heb er net iets meer werk van gemaakt en ze met blanke marsepein gemaakt en daarna in verschillende tinten gedust. Dat was een flink karwei natuurlijk, maar ik vind het zoveel mooier! Wel lastig hoor, want marsepein werkt voor dat fijne werk gewoon veel minder fijn dan gumpaste, wat daar echt voor bedoeld is. Maar het is gelukt en ik vind de kleuren erg mooi geworden zo bij elkaar!

bruidstaart SS Rotterdam bruidstaart SS Rotterdam bruidstaart SS Rotterdam bruidstaart SS Rotterdam bruidstaart SS Rotterdam bruidstaart SS Rotterdam SS Rotterdam

2 reacties

  1. wilna

    De taart ziet er weer erg mooi uit,maar weet je dat je een rondleiding op het schip kan boeken,is erg leuk.

Laat een leuke krabbel achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.