privé klusjes

Heel soms…. dan kan ik lekker privé “aan de bak”. Ik maak zoveel taarten dat het er voor onszelf eigenlijk gewoon vaak bij inschiet. Dan maak ik wel wat lekkers, maar geen uitgebreid gedecoreerde taart.

Maar nu al twee keer lekker bezig geweest. Eerst voor dochterlief, die net voor Halloween jarig is en daardoor eigenlijk elk jaar een Halloweenfeestje geeft. Dit jaar een beetje een heksenthema dus het moest iets met heksen worden. En zonder echt vooropgezet plan of uitgewerkte schets ben ik maar begonnen met het boetseren van een heksenhoofd…. de rest kwam toen vanzelf, een lekker stevige vanillecake gebakken en op maat gesneden en gáán! Helemaal los!

WP_20141102_013 (385x685) WP_20141102_017 WP_20141102_028 WP_20141102_032 (385x685)

Ook voor mijn vader wilde ik wat doen, hij werd 75 en vierde dat uitgebreid, dus ik vond dat ik het niet kon maken zonder taart aan te komen. Stiekem met het hotel geregeld dat de petitfourtjes zouden vervallen en dat in plaats daarvan de taart aangesneden zou worden. In de ochtend de taart bezorgd en nog een keer doorgesproken hoe, wanneer en waar en vooral dat het een verrassing was voor de jarige zelf.

Jammer was het dat het toch niet helemaal vlekkeloos verliep toen de eigenwijze jarige bedacht om de ontvangst niet in de zaal te houden, maar gewoon beneden waardoor het anders liep en ik heul onopvallend moest regelen dat het anders moest worden. De taart zou nu in de zaal staan als we binnenkwamen voor het diner, dan weer de koeling in en zou dan als dessert worden aangesneden.

Dat was gelukkig toch een succes en was het voor de jarige paps toch nog een grote verrassing 😉

De onderste laag is een dummy, de wijnton is om en om vanillecake en chocolatemudcake, gevuld met een meringuecreme met de mirabellenjam “van m’n tante”.

WP_20141123_005 (385x685) WP_20141123_006 (392x395) WP_20141123_015

Laat een leuke krabbel achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: