Louis Vuitton, of waarom ik geen kopietjes maak…

louis vuitton cake taart

Soms gaat er een taart over het internet die heel populair is. Zo had ik al eerder de opdracht gekregen deze populaire Louis Vuitton taart te maken. Zoek op “Louis Vuitton Cake” op pinterest en je weet precies welke ik bedoel… ik ben er nog niet achter wie hem heeft gemaakt, mocht je het weten, laat dan even een berichtje met link achter, altijd leuk voor de maker!

Natuurlijk maken we geen exacte kopietjes, maar het blijft altijd leuker om zelf iets te ontwerpen. Ik probeer dan ook echt iets van mezelf erin te stoppen, maar wel zo dat de ontvanger het origineel nog herkent. Het is niet eens omdat het “origineel” van een ander is, kopietjes van eigen taarten maak ik ook niet. Elke taart is uniek en hoe ik een taart ontwerp voor de een is misschien wel heel anders voor een ander, terwijl het onderwerp hetzelfde kan zijn. Dat maakt een taart op maat nou ook een taart op maat.

Een foto aanleveren van een ander kan dus altijd, maar als je hem precies hetzelfde wilt, dan zul je naar degene moeten gaan die het origineel gemaakt heeft en zelfs dan zal je waarschijnlijk horen dat ook hij of zij geen kopietjes maakt, zelfs niet van eigen ontwerpen.

Wees je ervan bewust dat ik dan wel een ontwerp maak (op papier of alleen in mijn hoofd), maar dat het vaak voorkomt dat pas tijdens het maken van de taart bepaalde ideetjes tot stand komen. Mocht je een schets vantevoren willen ontvangen dan kan het dus zijn dat het eindresultaat toch niet precies hetzelfde is.

Wat nóg moeilijker is dan een vraag om “de taart van deze foto” is de opdracht “maak er maar gewoon wat moois van”…. Een unieke taart bedenken, ontwerpen en creëren is niet perse een eenvoudig proces. Het is dus altijd fijn om veel te weten over ofwel de persoon of gelegenheid, het helpt om vooral kleuren, thema’s of bijvoorbeeld bloemsoorten of stoffen door te geven. Schroom dus niet om bij een taartbestelling een compleet moodboard mee te sturen 😉

louis vuitton cake taart louis vuitton cake taart louis vuitton cake taart

Laat een leuke krabbel achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: