kraamcadeau

Kraamcadeau

Ik ben bonustante geworden! De zoon van de vrouw van mijn vader en zijn vriendin zijn ouders geworden van een prachtig ventje…. Lang geleden dat ik écht aan de knutsel was (behalve voor mezelf dan) maar ik heb me heerlijk uitgeleefd op een kringloopboek en een oude theedoos…..

De tussenstukjes in de theedoos heb ik niet allemaal gebruikt, zodat er in totaal vier vakken ontstonden, twee langwerpige, één klein en één groot vierkant. In het grote vierkant wilde ik het kraamboekje. Hiervoor heb ik het boek op maat gesneden. Mr TAARTenkUNST boos, want die had het boek eigenlijk willen lezen…. haha, lag al een jaar in de kast hoor en de kringloopwinkel staat er vol mee, dus dat zal wel loslopen.

Ik wilde een “geheim” opbergvak ín het boek maken en dus eerst een heleboel bladzijdes aan elkaar gelijmd. Je hoeft niet elke bladzijde helemaal in te smeren met lijm, de randen is genoeg, daarna een nacht in een klem en dan is het al best stevig. Ik vond een oud stukje jeansstof, een zakje, ik denk van een jurkje van één van de meisjes. Ik bewaar dat soort dingen nou eenmaal en soms… heel soms is het dan precies wat je zoekt!

Die moest in het geheime vakje, dus een gat in het boek iets groter dan het zakje uitgesneden, weer dik in de lijm en in de klem.

De theedoos flink in de verf gezet en mooi papier uitgezocht. Ik wilde de kleurtjes een beetje baseren op “Fanny & Oscar”, de ouders hebben op hun verlanglijstje op http://www.lijstje.nl daar een aantal dingen van staan, dus het leek me leuk daar een beetje op voort te borduren. Het oranje/gouden lint komt uit Rhodos, jaren terug heb ik daar een stoffenwinkel leeggekocht, zoveel kantjes en lintjes…. om te kwijlen!

Ik heb de tekstjes voor het kraamboekje zelf geprint, de pagina’s heb ik vooraf gemaakt en daarna in het boekje ingeplakt. Ik heb daarvoor wel een paar bladzijdes helemaal aan elkaar vastgelijmd, want het waren zulke dunne blaadjes dat ik bang was dat het anders meteen zou scheuren. Lekker veel stof en kant gebruikt en een paar foto’s die ik doorgestuurd had gekregen van “papa”.

Natuurlijk moest er ook een tandendoosje bij. Ik had nog een oud blikje van “fisherman’s friend” liggen. Een beetje verf en een kroontje van airclay en voila…. Ook een boekje erbij met een overzicht van de tandjes en een lijstje waar de datum opgeschreven kan worden dat het tandje eruit ging (gaat). Een heus “tandenfee logboek” dus.

Als laatste ook een potje voor het eerste haarlokje. De kleine is nu nog behoorlijk haarloos dus dat zal nog wel even duren!

De theedoos ook nog voorzien van een slot én pootjes! Ik had de pootjes eigenlijk al gebruikt onder een piepschuim paasei en ik had geen voorraad meer, dus het paasei is nu pootloos… Maar het maakt deze memorybox natuurlijk wel helemaal af!

Nu verzinnen wat ik met dat paasei ga doen 😉

2 reacties

Laat een leuke krabbel achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.