Alkmaar

Mr TAARTenkUNST is kampioen hotelkamerveilingen winnen. Zo af en toe gaan we dan een stad onveilig maken met zijn tweetjes. Dit keer gingen we naar Alkmaar, daar waren we al eens eerder geweest, maar het hotel was toen erg goed bevallen en de oude binnenstad vonden we erg gezellig. De beste herinneringen hadden vooral met eten te maken, elk restaurant wat we toen bezocht hebben was fantastisch.

Via Social Deal voor nu een aantal andere restaurants uitgezocht. Dit zou weer een culinair uitstapje gaan worden!

Wij houden van lekker eten, dat zal jullie niet ontgaan zijn. We hebben voor dit uitje in Alkmaar de volgende restaurants gereserveerd:

  • Echt Alkmaar
  • Meat & Co
  • De heeren van Sonoy

Lees hieronder meer….

Echt? Echt!

Echt Alkmaar (er is ook een vestiging in Bergen) is een klein zaakje, maar met een heel bijzondere kaart! Thuis heb ik een grote pot kurkuma staan…. omdat ik er zeker weten heel vaak een Golden Latte mee zou gaan maken. Die pot staat er al maanden en het moet nog steeds gebeuren.

Wat een verrassing om het dan ook gewoon op de kaart bij Echt tegen te komen! En niet alleen een “gewone” golden latte (dat is dus thee), maar ook een heuse Dirty Golden Latte. Het zal je niet verbazen dat ik die meteen móest proberen. Omdat het vreselijk slecht weer was en we het koud hadden was het een schot in de roos. Echt perfect!

Onze lunch was niet minder geweldig. Mr TAARTenkUNST koos de ta’amaya (egyptische falafel) met salade en crème fraîche. Ik had een salade met ricotta, harissa, pompoen en gefrituurde (!!!) kappertjes. Die kappertjes waren grappig, iets om te onthouden!

Reserveren doen ze niet bij Echt, het was toen we er de eerste keer waren enorm druk en we hadden een minitafeltje maar de dag erna was het een stuk rustiger en konden we een wat gezelliger plekje uitkiezen. Al met al een aanrader voor als je even wat wilt drinken of lunchen en je bent net zo gek op alternatief en “anders” als wij 😉

Meat & Co

Zoals de naam van dit restaurant al doet vermoeden, kun je bij Meat & Co heel veel vlees op de kaart vinden. We hadden via Social Deal een driegangen keuzemenu en de keuze was letterlijk reuze. Voor sommige gerechten gold een meerprijs, zo ook voor de T-bone steak. Maar het was al zo lang geleden dat ik zo’n knoeperd heb gegeten en omdat ik gewoon trek had in een goed stuk vlees, besloot ik om het erop te wagen…. Geen seconde spijt van! Goed gegrild, lekkere groenten erbij en een fijne groene kruiden dip… Op het menu ook veel burgers, mr TAARTenkUNST koos de grootste uit 😉

Vlotte bediening en een leuke sfeer, ook al een aanrader…

De Heeren van Sonoy

De vorige keer dat we in Alkmaar waren aten we ook al bij de Heeren van Sonoy. Ik had toen op de website gelezen over de Proefpourri. Een soort “all you can eat” concept maar dan wat sjieker. Ik had toen níet gelezen dat je hiervoor moest reserveren. We hebben toen genoten van de “chef’s special”, helemaal geen straf!

Maar nu dus netjes gereserveerd. Per keer mag je twee gerechtjes kiezen, voor het gemak staan ze beschreven op je placemat. We hebben bijna alles wel gehad, en het was bijna allemaal even lekker, maar er sprongen een paar gerechtjes uit.

De gerookte eendenborst, de runderrib-eye en de chorizo kroketten waren bij ons allebei favoriet. Mr TAARTenkUNST vond ook de gravad lax geweldig, hij raakt niet uitgepraat over de combinatie van zalm, komkommer en…. gin!

Ook hier vonden we gefrituurde kappertjes terug in een aantal gerechtjes, blijkbaar een trend die we nog niet kenden. Of iets typisch Alkmaars….

Jammer dat het tijdens ons verblijf koud was en veel regende. Toch hebben we nog wel een beetje kunnen wandelen, maar niet zoveel als we hadden gehoopt. Nee we zijn geen slechtweerwandelaars, brrrr!!!!

Nu zelf maar weer de keuken in, zal ik weer eens wat gaan bakken? Suggesties zijn welkom!

Laat een leuke krabbel achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.