BuJo (w.i.p.)

BuJo…. nee dat is geen lowcarb gebakje…. dat is een afkorting voor Bullet Journal. Een soort schrift met een puntjesraster. Je kunt er een artjournal van maken, een agenda, een checklijstenboek….. eigenlijk moet je helemaal zelf weten wat je van een puntjesrasterschrift maakt.

Er zijn “officiële” regels…. google maar eens en je vindt allerlei standaard vormen. Maar ik ben niet zo van de regeltjes en maak er gewoon een combinatie van alles van en ik deel het in zoals ik het wil.

Dit soort boekjes maak ik al een paar jaar voor tijdens de vakanties. Een bucketlist erin, een restaurant review overzicht en een kaartje met plaatsen die we (ik) wil(len) zien…. Maar nu wilde ik voor dit jaar een soort agenda/checklist maken. En zo gezegd zo begonnen en weer opnieuw begonnen en weer een maand voorbij laten gaan en niks gedaan…. that’s me!

De kaft is nog niet af, het is echt nog een work in progress. De binnenkant krijgt al wel wat smoel maar is ook nog niet klaar. Misschien is het wel nooit helemaal af. Dat geeft ook niet. Want alles mag.

Mijn BuJo was een kerstcadeau, de Kerstman heeft hem bij de Hema gekocht. Ik denk niet dat deze nog in het assortiment is, maar vast wel andere leuke modellen. Nou vond ik de kaft sowieso veel te saai en daarom ben ik lekker aan het kliederen geweest. Een kraft zakje gekreukeld en als ondergrond over de letters “20” (het jaar) en nog een swirl geplakt. Toen in de gesso gezet en daarna…. ja daarna los en nog niet klaar. In elk geval komen de gouden papiertjes uit Thailand weer goed van pas…

Mag ik je wel een tip geven als je zelf toch ook wel aan de slag wil? Doe de handlettering eerst in potlood….. ik heb dat in het begin heel eigenwijs niet gedaan en daar toch wel spijt van…

En omdat ik natuurlijk dit jaar ook weer eens flink met mijn gezondheid aan de slag wil (moet), heb ik er een “fitness tracker” en een “body tracker” aan toegevoegd…. Verder verjaardagen, notities, wekelijkse klussen en een maandoverzicht waarin werk en prive apart staan. Ook een “to do lijst” en een dagelijkse dingen lijstje….

En omdat ik dan ook nog eens een vrouw ben (jawel…) een “period tracker”…. is dat nodig? Neuh…. maar ik vind het wel leuk om te zien, zeker straks aan het eind van het jaar. Nu maar hopen dat ik het volhou en mijn BuJo niet in een hoek laat liggen en weer vergeet…

Heb jij een BuJo? Laat zien dan, leuk!!!!

Laat een leuke krabbel achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.