Mondkapjes

Sja….een atelier hebben, stofjes genoeg en een naaimachine…. dat kan maar 1 ding betekenen…. ook ik ben aan de mondkapjes! In eerste instantie voor onze oudste, die stage loopt op dit moment en met openbaar vervoer dagelijks heen en weer naar Scheveningen gaat. Maar ik krijg er lol in en dus ga ik lekker door…. ik ben de shop aan het vullen, hopelijk dit weekend een heleboel erbij….. hou het in de gaten.

De mondkapjes zijn 3,95 per stuk en koop je er twee, dan betaal je 7,50

Daar komen de verzendkosten nog bij maar het is natuurlijk niet zwaar en het kan gewoon door de brievenbus.

De mondkapjes die ik maak zijn dubbelzijdig, ook echt aan twee kanten te dragen, soms ook in twee contrasterende stofjes. Alles is 100% katoen, prima wasbaar op 60 graden en de hete strijkbout kunnen ze ook heel goed hebben. Er is een opening aan de bovenkant zodat je er zelf eventueel ook nog een filter in kunt stoppen.

De meeste mondkapjes zijn met elastiekjes, maar ik heb ze ook met linten. Linten hebben als voordeel dat je minder met je handen in de buurt van je gezicht komt. Je strikt de kapjes dan achterop je hoofd vast.

Maar mondkapjes helpen toch niet?

Ja en nee…. de meningen zijn en blijven verdeeld. Feit is, dat ze in het openbaar vervoer verplicht zijn. En wat is dan leuker dan een mooi en bijzonder mondkapje, dan heeft de conducteur ook een gezellig uitzicht!

Je draagt een mondmasker om eventuele besmetting van jezelf niet te verspreiden en
zo anderen te beschermen. Ook komen er dan geen besmette deeltjes op oppervlakken in je directe omgeving.

Was je mondmasker voor het eerste gebruik op 60 graden, droog het op een schoon droogrek en strijk ze dan met een hete strijkbout. Doe het schone, droge mondkapje dan in een ziploc zakje tot gebruik.

Voordat je het mondmasker opzet, was je je handen volgens de richtlijnen van het RIVM, raak de binnenkant van het mondmasker niet aan en plaats het masker over je mond en neus. Doe de elastieken achter je oren of strik de linten achterop je hoofd vast. Draag het kapje bij voorkeur niet langer dan 4 uur achter elkaar.

Ga je met het ov heen en weer? Draag dan op de terugreis niet hetzelfde kapje. Doe het “vuile” kapje direct na gebruik in een plastic (ziploc) zakje en zet een schoon kapje op. Weer thuis kunnen de kapjes in de 60 graden was, je kunt ze ook even uitkoken (gebruik een speciale pan die je niet nog een keer voor je soep gebruikt).

Één reactie

Laat een leuke krabbel achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.