choccywoccydoodah inspired theepot taart

Eén van de meest bijzondere opdrachten ooit…

The only way to do great work is to love what you do

– Steve Jobs

Het was een mooie junidag in 2015…….

Omdat ik toch al aan het bakken was en de keuken al rood zag (en omdat ik een carte blanche had) werd de taart voor zondag ook een red velvet. Nu gevuld met lemoncurd, witte chocoladecreme en verse aardbeien.

Met de details was ik al meteen begonnen nadat ik de opdracht kreeg van restaurant Aan de Poel, het (weet ik inmiddels) prachtige 2-sterrenrestaurant waar Michelin chefkok Stefan van Sprang de scepter zwaait.

Het waren namelijk niet zomaar details…. en niet zomaar boetseersels…. Het mocht wel een beetje Chocccywoccydoodah worden, maar dan wel a la “TAART & kUNST”. Bij Choccywoccydoodah is alles best wel grof… en ik hou meer van fijn en mooie details, dus ik heb lekker zitten kliederen met kleurstofjes en fijne kwastjes… ik had nog nooit roosjes geverfd, maar blijkbaar heb ik toch nog iets van de genen van mijn grootvader, die lekker kon schilderen (en waar ik ook de pastelkrijtjes van heb geërfd en waar ik nog steeds heel zuinig op ben!).

Alle kopjes, schoteltjes en het lepeltje zijn gemaakt van kneedbare chocolade, die ik heb gemaakt van witte Callebaut chocolade. Ook in de bekleding, rozen en alle andere details zit kneedbare chocolade, gemengd met fondant en een beetje marsepein. Het heet wel kneedbare chocolade, maar het is wel een werkje waar je je spierballen bij moet gebruiken….. oef! De theepot moest ik als laatste verven, dat mocht dus niet misgaan. Ik kan je vertellen dat dat best een zenuwentoestand is… maar ik vind het gelukt…

Mooi op schema (om drie uur ’s nachts begonnen met decoreren en ongeveer twaalf uur klaar) de taart ingeladen in de auto en mr TAARTenkUNST thuis opgehaald.

Dat zijn dus best veel uurtjes…. de hele taart is dan ook geverfd, voorzien van goudverf en hier en daar een spikkel bladgoud…. en daar zit dus nog niet het bakken, vullen en afsmeren bij, want dan had ik de avond ervoor gedaan. En de kopjes en schoteltjes lagen ook al klaar….. 😉

Een mooie route naar Amstelveen, weer eens langs Schiphol (was alweer bijna twee weken terug voor het laatst haha). En toen……

choccywoccydoodah inspired theepot taart

We werden ontzettend hartelijk ontvangen! Niet alleen door het personeel, maar ook door de dochter die deze taart kado deed aan haar moeder…. en toen de taart eenmaal stond liep het hele restaurant uit om te komen kijken, inclusief het personeel en de chef… heeeeeel veel mobieltjes zweefden voor de taart, eigenlijk zou dat beeld nog wel de gaafste foto van allemaal geweest zijn, maar dat heb ik maar niet gedaan haha….

Kortom, heel blij dat ik deze opdracht mocht uitvoeren, zó helemaal mijn ding!!!!!

Bezorglocatie:

Restaurant Aan de Poel in Amstelveen

Één reactie

Laat een leuke krabbel achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.