low carb Burnt Basque cheesecake

Burnt Basque cheesecake…. dat wil je!!!!! Wat zeg je? Je bent op dieet? Geen probleem!!!! Ik heb een keto/low carb versie gemaakt en deel met alle liefde het recept met je!

Laat je het weten als je hem hebt gemaakt? Ben zo benieuwd wat jullie hiervan vinden, wij vinden hem zalig in elk geval!!!!!

Ik heb hem gemaakt met een low carb witte chocolade, maar als je die niet hebt of niet wil gebruiken dan is een stukje geen 2,2 gram koolhydraten maar slechts 1,5 gram!

De ingrediënten;

– 500 gram mascarpone
– 100 gram slagroom
– 200 gram erythritol (eventueel in poedervorm*)
– 4 eieren
– 1 el amandelmeel
– 75 gram witte chocodruppels (ik gebruikte het merk Xucker, je kan ze ook gewoon weglaten)
– 1 el vanille extract of de inhoud van een verse vanillepeul als je het kan veroorloven, verse vanille is zooooveel lekkerder!

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 210 graden (onder en bovenwarmte)
Als je de choco gebruikt, deze even smelten, dan alle ingrediënten met een handmixer in een grote kom goed mixen tot je een romig geheel krijgt.

Gebruik een ronde bakvorm van 20cm doorsnee en bekleed deze helemaal met bakpapier, bij voorkeur een springvorm, anders het bakpapier zo verdelen dat je de cheesecake er voorzichtig kan “uittillen”.

Bak de cheesecake ongeveer 35-50 minuten, in elk geval tot ie mooi donkerbruin is aan de bovenkant. Voorzichtig dat je hem niet té donker laat worden. Erythritol “brandt” anders dan gewone suiker. Ik heb hem er met 40 minuten uitgehaald.
De cheesecake komt in de oven heel erg omhoog en beweegt als een slappe drilpuddig, maar dit komt allemaal goed!

Laat de cheesecake voorzichtig afkoelen in de bakvorm. Als deze genoeg is afgekoeld, zet je hem in de koelkast totdat ie goed koud is. Pas dan ga je nadenken over het verwijderen van de bakvorm!

Ik heb de cheesecake in 16 stukjes gesneden. Het zijn geen gigantische stukken, je zou ze ook twee keer zo groot kunnen snijden. De voedingswaardes moet je dan natuurlijk wel verdubbelen.

Voedingswaarde per stukje met witte choco (als je er 16 uithaalt)
– Kcal: 204,75
– Vet: 19,54
– Koolhydraten: 2,16
– Eiwit: 4,55

Voedingswaarde per stukje zonder witte choco (als je er 16 uithaalt)
– Kcal: 179,51
– Vet: 17,58
– Koolhydraten: 1,55
– Eiwit: 4,17

Ik ben natuurlijk geen arts en ik ben ook geen keto expert, de berekeningen heb ik gewoon gemaakt n.a.v. wat er op de verpakkingen staat van de produkten die ik heb gebruikt. Als je het dus echt precies wil weten, reken je het zelf na met de produkten die je gebruikt.

* De erythritol in kristalsuikervorm smelt in dit recept niet goed, ik zou dan ook aanraden om de poedersuikervariant te gebruiken. Niet apart gaan kopen, in een blender maak je van kristalsuiker in een paar seconden perfecte poedersuiker 

Laat een leuke krabbel achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.