keto Triple chocolate cupcakes

Ouderwets lekkere triple chocolate cupcakes, maar dan lowcarb

Met echt een serieus perfecte witte chocoladeganache! Dat wil je!

jump to recipe

Vroeger…. toen we de winkel nog hadden, waren de triple chocolate cupcakes favoriet. De witte chocolade ganache was mijn persoonlijke favoriet, verslavend lekker, maar zooooooooveel suiker!

Dat wil ik nu echt niet meer. En dus moest ik een low carb variant proberen.

Maar goed, deze cupcakes bestaan uit meer dan alleen een beetje witte chocolade, in totaal zit in zo’n complete cupcake iets over de 8 gram koolhydraten. Dan heb je dus wel echt een verwennerij!

En zoals ik wel vaker zeg, ik ben geen specialist, reken zelf je macro’s uit met de produkten die jij gebruikt voor precieze hoeveelheden koolhydraten/eiwitten/vetten.

Keto triple chocolate cupcakes

dit recept is genoeg voor 10 – 12 cupcakes in normaal formaat

VOOR DE CUPCAKES:
6 eieren, gesplitst
4 el roomboter, gesmolten
1 el vanille essence (of de inhoud van een verse vanillepeul)
1,5 cups amandelmeel
1/4 tl zout
4 el erythritol
1/4 cup cacaopoeder
1/4 cup melkchocolade callets (ik gebruik het merk Xucker van Lowcarbcenter)

Oven voorverwarmen op 185 graden (boven- en onderwarmte) en een cupcake bakvorm vullen met cupcakepapiertjes, als je geen papiertjes hebt, dan goed invetten met gesmolten boter, ghee of olie.
In een schone kom de eiwitten stijfkloppen en apart houden.
In een andere kom de eidooiers, roomboter, vanille, amandelmeel, zout, erythritol en cacaopoeder mengen. Het wordt een vrij stevige massa.
Spatel voorzichtig en beetje bij beetje het eiwit door het amandelmeelmengsel. Genoeg om alles goed te mengen, maar niet teveel, anders gaat de lucht eruit.
Verdeel het mengsel over de cupcakevormpjes. Ik haalde er twaalf uit. Verdeel dan de melkchocolade callets over de cupcakes en duw ze een beetje in het beslag.
Bak de cupcakes ongeveer 20 minuten, test ze even met een sateprikker, als deze er droog uitkomt zijn ze goed.
VOOR DE GANACHE:
300 gr witte chocolade callets (ik gebruik het merk Xucker van Lowcarbcenter)
150 gr slagroom
1 tl vanille essence (of de inhoud van een verse vanillepeul

Verwarm in een steelpannetje langzaam de slagroom tot deze begint te koken. Haal het pannetje dan van het vuur en roer de witte chocola en vanille erdoor totdat er een egale massa ontstaat.
Laat dit afkoelen tot kamertemperatuur en zet het dan in de koelkast tot deze goed gekoeld is.
Klop de ganache met een handmixer op de lage stand zachtjes op, totdat er een creme ontstaat.

Als de cupcakes zijn afgekoeld, dan kun je ze vullen (of niet). Ik heb voor deze cupcakes een heerlijke salted caramel vulling gebruikt. Heel lui… uit een potje. Bij mijn laatste bestelling had ik de salted caramel spread van het merk Skinny besteld. Zo lekker! Probeer ook de duo spread… af en toe een low carb boterhammetje met een low carb duo penotti is echt een verwennerij op zich!

Spuit een mooi toefje ganache op je cupcake en je hebt gewoon serieus lekkere triple chocolate cupcakes. Ik vind de witte ganache gewoon écht net zo lekker als de “gewone”!

Ik ben heel benieuwd wat jij ervan vindt, heb jij ze al gemaakt? Let me know!!!!

Laat een leuke krabbel achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.