KETO brownies

Hou jij ook zo van chocola? Deze brownies zijn zoooo lekker!

jump to recipe

“Life happens,

Chocolate helps”

Brownies…. want chocola! Deze brownies zijn niet heel fancy, eigenlijk eerder een basisrecept. Want je kunt er alle kanten mee op. Drizzel er gesmolten witte chocolade over, roer pecannoten door het beslag, bestrijk de bovenkant met een ganache….. kortom, mogelijkheden genoeg om je er helemaal op uit te leven.

Ik geeft je het basisrecept, maar ik ben wel heel benieuwd of jij er wat extra’s mee gaat doen?

Een stukje heeft ongeveer 3 gram koolhydraten, 2 gram eiwitten en 11 gram vet, maarrrrr zoals ik altijd zeg, ik ben geen specialist, reken zelf je macro’s uit met de produkten die jij gebruikt voor precieze hoeveelheden koolhydraten/eiwitten/vetten.

Keto brownies

VOOR DE BROWNIES:
3 eieren
1/2 cup roomboter (je kunt ook ghee gebruiken)
2 el olie (bijvoorbeeld avocado olie)
1 tl vanille essence (of de inhoud van een verse vanillepeul)
1/2 cup amandelmeel
1/2 tl bakpoeder
3/4 cup erythritol
1/4 cup cacaopoeder
100 gram (2x 50 gram) pure chocolade, in stukjes (ik gebruik 99% van Lindt)

Oven voorverwarmen op 175 graden (boven- en onderwarmte) en een rechthoekige of vierkante bakvorm van ongeveer 20×20 cm bekleden met bakpapier.
In een schone kom de droge ingredienten met een garde goed mengen, zodat er geen klontjes meer zichtbaar zijn.

In een andere kom de boter en 50 gram van de chocolade smelten (30 seconden in de magnetron, doorroeren en eventueel nog een keer 30 seconden). Dan de olie, de eieren en vanille met een garde rustig erdoor mengen, zodat de ingredienten net gemengd zijn. Hierna de droge ingredienten beetje bij beetje toevoegen. Kort met de garde alles voorzichtig mengen. Voeg de overgebleven 50 gram stukjes pure chocolade toe en meng even snel door met een spatel.

Doe het beslag over in de bakvorm en bak deze in de voorverwarmde oven 18-20 minuten, totdat een sateprikker er droog uitkomt. Niet te lang bakken. De brownie kan erg beweeglijk zijn, dit komt vanzelf goed wanneer de brownie afkoelt.
Wanneer de brownies goed zijn afgekoeld tot kamertemperatuur laat je ze nog minimaal een uur in de koelkast staan. Geduld is een hele schone zaak, want pas als ze echt goed koud zijn, kun je ze makkelijk in stukjes snijden.
Verdeel de brownie in 16 gelijke stukken en geniet van deze heerlijke chocoladeverwennerij.

De brownies zijn goed in te vriezen, zorg dat je altijd een voorraadje in je vriezer hebt, zodat je kunt genieten van een chocolademomentje op het moment dat je dat nodig hebt. Die momenten hebben we allemaal weleens…. niet dan?

Heel veel plezier met het maken van deze brownies, heb je een vraag of wil je gewoon even iets gezelligs kwijt? Laat gerust een reactie achter!

Laat een leuke krabbel achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.