
Heerlijke brownies met een verrassend ingrediënt!
Niet alleen lowcarb, maar ook nog vol gezonde vetten!
jump to recipe
Het is weer hoog tijd voor wat lekkers! En omdat chocola altijd goed is, nog maar eens een chocoladerecept. Supermakkelijk te maken, dus ga lekker gauw aan de slag, dan heb je het weekend wat lekkers bij de koffie!
Nu het weer warmer wordt wil ik ook weer lowcarb ijs gaan maken, dat is ook gewoon niet moeilijk, dus abonneer je op deze blog, dan mis je niks.
Avocado!
We hebben al eens chocoladecupcakes gemaakt met courgette. Deze brownies maken we met avocado, en nee, daar proef je echt niks van!




KETO Brownies
VOOR DE BROWNIES: 2 eieren 2 avocado’s (of 2,5 als ze erg klein zijn) 2 el roomboter (je kunt ook ghee gebruiken) 1 tl vanille essence (of de inhoud van een verse vanillepeul) 1/2 cup amandelmeel 1/2 tl bakpoeder 1/2 cup erythritol 1/2 cup cacaopoeder snufje zout 30 gram witte chocolade callets (ik gebruik Xucker van Lowcarbcenter) 30 gram melk chocolade callets (ik gebruik Xucker van Lowcarbcenter) 30 gram pure chocolade (ik gebruik Lindt 99%) in stukjes Oven voorverwarmen op 180 graden (boven- en onderwarmte) en een rechthoekige of vierkante bakvorm van ongeveer 20×20 cm bekleden met bakpapier. Verwarm in een steelpannetje op laag vuur de drie soorten chocolade en de roomboter of ghee totdat alles gesmolten is. Haal dan direct van het vuur af. In een kom de eieren, het vruchtvlees van de avocado’s, de vanille, amandelmeel, bakpoeder, erythritol, cacaopoeder, zout en de gesmolten chocolade met een staafmixer mengen tot je een glad “beslag” krijgt. (Ongeveer een minuut mixen.) Doe het beslag met een spatel over in de bakvorm en bak deze in de voorverwarmde oven 15 minuten, totdat een sateprikker er droog uitkomt. Niet te lang bakken, door de erythritol zal de brownie snel donker worden, als je denkt dat het te hard gaat, zet de bakvorm dan lager in de oven en/of bedek deze met een bakpapiertje. Laat de brownie goed afkoelen voordat je deze uit de bakvorm haalt. |
VOOR DE TOPPING: 150 gr witte chocolade callets (ik gebruik het merk Xucker van Lowcarbcenter) 1 el roomboter Verwarm in een steelpannetje langzaam de witte chocola en roomboter en roer door totdat er een egale massa ontstaat. Laat dit iets afkoelen en verdeel het over de bovenkant van de afgekoelde brownie. |
Laat de brownie in de koelkast afkoelen en snij de brownie in 16 vierkantjes, ze blijven in de koelkast ongeveer drie dagen houdbaar. Invriezen kan natuurlijk ook
Met maar 3,5g koolhydraten per vierkantje kun je met een gerust hart snoepen, geniet ervan!
Hier werden ze al gelijk geprobeerd en goedgekeurd, smullen maar!
