dave

Let me show you the world in my eyes

– Depeche Mode

Depeche mode

Dave Gahan is de frontman van de synthesizerband Depeche Mode. Wat je noemt een “lekker ding”. Althans, dat vind ik dan! Hij valt hoe dan ook onder de noemer markante koppen, dus reden genoeg om het potlood erbij te pakken.

Mr TAARTenkUNST was degene die mij in 1993 liet kennismaken met de muziek van Depeche Mode. Ik kan oprecht zeggen dat ik er geen bal aan vond. Al die elektronische herrie. Raar geklede gasten ook. Op 28 mei 1996 was Dave dood. Overdosis. Hij werd gereanimeerd en was na twee minuten weer in het land der levenden. Mr TAARTenkUNST moest erom huilen. Dat raakte mij toen, maar ik vond de muziek nog steeds niks. Toen het volgende album uitkwam was dat bij ons thuis een feestje. Maar pas veel later kon ik de muziek waarderen. En dat was ook het moment dat ik Dave ging waarderen haha. Inmiddels wordt ie echt een beetje oud, maar ja, ik ook.

potlood en houtskool

De opzet van deze tekening heb ik in potlood gedaan, de lijnen en de eerste zachte schaduwen. Daarna ben ik eigenlijk verder gegaan met houtskool. Ik vind het fijn werken en je krijgt mooie schaduwen. Met een kwastje wordt het ook mooi egaal en je kunt het makkelijk (gedeeltelijk) uitgummen. Inmiddels heb ik zoveel soorten gum dat het een leuk spel is om de huidstructuur te maken.

mixed media

Ik twijfel (alweer) of ik hier iets meer mee wil. Een transfer op canvas en dan los met verf, stempels en allerlei mixed media rommel. Omdat ik een beetje drukke week achter de rug heb is er sowieso nergens iets van gekomen, maar het lijkt me wel erg leuk om dit verder uit te werken, dus wie weet…. wordt vervolgd!

who’s next?

Welke knappe, markante, sexy, lieve, leuke kop wordt de volgende?

Laat jouw wens achter in de comments en wie weet zie je jouw knappe kop binnenkort hier op de website terug in potlood, of houtskool, of pastel of….

Laat een leuke krabbel achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.