dubbelportret

Goodbye my love goodbye,

goodbye and au revoir

as long as you remember me,

I’ll never be too far

– Demis Roussos

Zoals velen van jullie misschien wel weten, gaan wij al jaren naar Rhodos op vakantie. We hebben zelfs serieuze emigratieplannen gehad en onze kinderen hebben griekse namen.

In al die jaren hebben we bijzondere mensen leren kennen waaronder de ouders van Maria. We “woonden” in de zomervakanties een aantal jaar achter elkaar in het mooie dorp Malona en zij waren daar onze buren. Altijd superlief, vaak aan de deur met een schaal vijgen, of druiven, of groenten….. waar ik dan weer wat lekkers mee maakte en uitdeelde. Ontzettend veel goeie herinneringen aan dit dorp, waar onze kinderen speelden met de lokale griekse buurkindjes en wij nog steeds wegdromen bij de huizen die er te koop staan.

En toen kwam het bericht dat de vader van Maria was overleden. Verdrietig nieuws! Maria vroeg mij of ik een tekening wilde maken van haar vader. Dat wilde ik uiteraard! Met wat eigen foto’s en een lage kwaliteit portretfoto was het nog een uitdaging. Het is mijn eerste dubbelportret en ik vond het heel bijzonder om te mogen doen. We hebben de tekening deze maand zelf gebracht, met een extra fotokopie erbij. Fijn om weer even in ons dorp te zijn, maar natuurlijk wel verdrietig. Gelukkig is iedereen verder nog gezond, zelfs de omaatjes hebben we nog even gedag gezegd.

De tekening is gemaakt op A4, voornamelijk met houtskool.

Laat een leuke krabbel achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.